Реклама / Ads
4| 6680 |30.06.2020 НОВИНИ

Татяна Кристи за багера на Рила: Намесата в дивата природа по решение на сульо и пульо и то ”на тъмно” е престъпно

.
Сега видях докарали багер на Рилските езера ”да благоустройват” с обществена поръчка за милиони. Четох някакви мъгливи обяснения какво ще се прави, нищо не разбрах, освен, че ще се правят някакви пътеки и други мъгливи обекти, ”за да се ограничи ходенето на туристи по определни места”.
 

Това написа като коментар в личния си профил във Facebook журналистът Татяна Кристи. Поводът е багерът, сниман в района на езерото Бъбкрека. Последва незабавна обществена реакция, а по всичко личи, че това можое би ще е новият екоскандал у нас.

 

ФрогНюз припомня, че пред БНР директорът на Национален парк “Рила” Красимир Андонов отсече - няма да се строи, няма да се изграждат нови пътеки. Багерът е там, за да се укрепнат вече съществуващите такива. Не е ясно обаче, дали това ще бъде точно така. На фона на всичко това по родното Черномори тече бурно строителство - припомняме скандала с подпорната стена на Алепу.


.
Източник: Facebook

 

Ето и цялата публикация на Татяна Кристи:

 

"Сега видях докарали багер на Рилските езера "да благоустройват" с обществена поръчка за милиони. Четох някакви мъгливи обяснения какво ще се прави, нищо не разбрах, освен, че ще се правят някакви пътеки и други мъгливи обекти, "за да се ограничи ходенето на туристи по определни места."

 

Тази намеса се прави без екологична оценка и без обществен дебат. Последният път като бях на Бъбрека преди 3 години и обикалях Рилските езера не видях никаква нужда от слагането на каквито и да са настилки за ходене. Това е дива природа и намесата в нея по решение на сульо и пульо и то "на тъмно" е престъпно".




Сега видях докарали багер на Рилските езера "да благоустройват" с обществена поръчка за милиони. Четох някакви мъгливи...

Posted by Tatiana Christy on Monday, June 29, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9746 |29.06.2020 Татяна Кристи: Боже, колко банално! 20 хил. лв. събират депутати от ГЕРБ, за да ги дари вожда им на манастир . 19| 6629 |26.06.2020 Татяна Кристи: Пасивните граждани си заслужават мизерията . 9| 6139 |23.06.2020 Татяна Буруджиева: Има недостатък при Гешев - човек е невинен до доказване на виновност . 19| 6028 |15.06.2020 Татяна Кристи: А сега ХОП! Черепа става ”алтернатива”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads