Реклама / Ads
18| 4550 |16.01.2022 НОВИНИ

Тео Ушев рисува очите на ”борещите се лекари за всяко малко зрънце живот”

.
Източник: Facebook, Теодор Ушев
“Не мога да им запомня имената, те дори не си ги пишат, не мога да им видя лицата, защото те влизат с едни скафандри такива като космонавти и само едни очи се виждат. И аз казах ”Ей сега трябва поне очите да им запомня. И един ден седнах и се опитах да нарисувам очите на всичките, защото един ден се надявам като ги видя на улицата, да мога по очите да ги позная. Тези хора са... не може да си представите на какво напрежение са поставени, 12 часа на ден, къртовски труд, при невероятни условия спасяват животи.”
 

Това разказа световноизвестният аниматор Теодор Ушев пред БНТ за рисунките на очите на лекарите, които е срещнал по време на лечението си срещу COVID-19 във ВМА. Той определи нарисуваното от него "като най-малкият жест", който той може да отправи към лекарите, които се "борят се всяко малко зрънце живот" всеки ден.


"Но така се получи, че аз се прибрах в България да празнувам коледните празници със семейството си, но се оказах с подарък ковид. Бях на края на силите си и така се случи, че да го хвана. За щастие ваксините ми помогнаха. Направих джогинг 8 километра и така директно съм си "набутал" вируса в дробовете. Сложих си бустерна доза и се получи малшанс – лошо стечение на обстоятелствата" - разказа той за това как се е заразил с вируса.

 

Първите 3 дни бил с 39 градуса развил пневмония. „Тогава се виждат приятелите, които помагат. Това са Любо Нейков и Стефания Кочева, които ме измъкнаха от къщи и ме заведоха в болницата. Ако се бях забавил, може би нещата щяха да са по-зле“, каза Ушев.

 

По думите му е било важно за него да прави различни неща всеки ден, докато се лекува и именно заради това всяка сутрин е рисувал: "Ставах рано, чаках да светне Витоша и рисувах."


“Не може да си представите каква е разликата между очите на ваксинираните и неваксинираните. Ваксинираните знаят, че шансът да умрат, е малък. А неваксинирате знаят, че шансът е им в ръцете на Всевишния”, каза Ушев.


“В България хората не вярват в науката, имаме цели поколения, които са неуки. Повечето хора един език не знаят. Аз си направих труда да прочета коментари на антиваксъри във форуми - те са неграмотни, не знаят дори собствения си език, дори не четат статиите, под които коментарите. Средковна изостаналост" - смята аниматорът.


"Изкуството е отдушник" - категоричен е той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4122 |04.01.2022 Бой, тръби, куршуми, в чувал, в куфар, после край: Управници, отворете си очите за домашното насилие! . 37| 20378 |31.12.2021 Тео Ушев: Как така от хилядите ми познати само българи желаят „да пукна“? . 15| 5239 |31.12.2021 COVID-19 вкара Тео Ушев в болница . 10| 3574 |25.12.2021 Тео Ушев: Дядо Коледа се оказа дядо Ковид за мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads