Реклама / Ads
1| 4345 |30.03.2024 НОВИНИ

Тервел Пулев с победа в кървава битка в “Арена София”/обновена/

.
Източник: скрийншот Sportal.bg
Тервел Пулев се пребори за победа с аркада над лявото око в своята 20-та професионална битка. Българинът надделя над Роли Ламбърт с единодушно съдийско решение в основен подгряващ двубой на боксовата галавечер в “Арена София”, която е оглавена от него и по-големия му брат - Кубрат.
 

Битката между бронзовия медалист от Игрите в Лондон и коравия камерунец стигна до послдния гонг след осем тежки рунда бокс в "Арена София".

 

Ето как се разви двубоя рунд по рунд:

 
Рунд 1: Тервел откри двубоя със комбинация в близка дистанция. Темпото на игра не бе особено високо в този рунд. Двамата боксьори използваха основно прави удари с предната си ръка. В средата на рунда Ламбърт пласира точно ляво кроше в брадата на българина, но Тервел го понесе без проблем. "Арена София" бурно подкрепяше по-малкият от братята Пулеви, но той не позволи на емоцията в залата да развали стратегията му и спазваше стриктно наставленията на Михаил Таков да се боксира предимно с лявата си ръка.

Рунд 2: Бронзовият медалист от Лондон 2012 натисна газта във втората част. Той започна да използва и крошета и ъперкъти с лявата си ръка. Ламбърт пласира силен десен прав, но Тервел не помръдна. Играта започна да се накъсва с клинчове и борбата започна да преобладава пред бокса. Пулев все пак открадна рунда с по-точни попадения в последната една минута.

 

Рунд 3: В този рунд клинчовете още повече зачестиха. В моментите, в които бойците скъсяваха дистанцията, те се вкопчваха в клинч. Това доведе до серия от забележки от главния рефер. Ламбърт навеждаше главата си надолу след ударите на българина, но не бе наказан за това.







Рунд 4: В почивката между третия и четвъртия рунд се видя, че има аркада над лявото око на Тервел. Ламбърт "надуши кръвта" и се хвърли в атака. Камерунецът започна да се отпуска на ринга и пое инициативата в двубоя. В двамата спортисти се виждаха леки признаци на умора, а аркадата над окото на Пулев пречеше бликаше кръв и затрудняваше виждането на възпитаника на ЦСКА.

 

Рунд 5: Българинът се върна в двубоя, но атаките му не намираха целта, тъй като Ламбърт се навеждаше все по-често с главата надолу. Това доведе до официална устна забележка и за двамата. 34-годишният африканец пласира няколко силни крошета с дясната ръка в последните секунди.

 

Рунд 8: Бойците се хвърлиха с последните сили в атаки. В средата на рунда Тервел успя да притисне съперника си към въжетата, но не пласира силни и точни удари в тази трудно извоювана позиция. Ламбърт бе по-измореният от двамата и се опита да забави играта до последния гонг.

 

Източник: Sportal.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2843 |30.03.2024 Искрен Арабаджиев: В последните месеци МВР прикрива информация по случая с „Нотариуса“ и по „Осемте джуджета“ . 8| 3406 |30.03.2024 Политологът Даниел Смилов: Сметките на ГЕРБ и ДПС може да излязат грешни . 10| 2916 |30.03.2024 Надежда Йорданова: Сарафов все повече започва да прилича на Гешев . 9| 9012 |30.03.2024 Осман Октай: Радев още е ядосан, че му отнеха служебното правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads