Реклама / Ads
2| 5800 |05.07.2016 НОВИНИ

Терзийски се похвали: В МВР всичко е супер, няма и корупция

.
Христо Терзийски
Имаме добри резултати по всяко едно направление, намалява корупцията в Пътна полиция. Въобще работим упорито. Е, имаме и казуси, по които трябва да удвоим усилията си, заяви по БТВ главен комисар Христо Терзийски, директор на Полицията навръх празника на МВР.
 
От професионална гледна точка за нас е важно да има разграничение в труда. Най-тежкият труд е на улицата, структурите на административните служби вършат друго, уточни той.

Относно бившия полицай, обирджия в заложна къща, Терзийски каза, че информацията им била, че той очаквал "другарят" му да излезе от затвора, за да продължат с нападенията си, но не знаели кога и къде ще стане това. Предприети били разрешените от закона действия. Сигнал от 112 дошъл от гражданин след обир на златарското ателие и били предприети действия срещу Ицо Полицая. Той бил постъпил през 2004 г. в МВР и бил уволнен заради корупционни действия и съпричастност към извършено престъпление през 2010 г. Бил с различен стил и начин на действия, според психолози, натрупал криминално досие откакто го уволнили. След уволнението дейността му била само криминална - обири на златарски ателиети, кражба на автомобил, през март т.г. го освободили от следствения арест, другаря му - през юни.

На следващия ден след инцидента в София имало стрелба срещу полицейски служители в силистра.

В Слънчев бряг поводът бил спор за паркиране на автомобили в района на конкретно заведение, причините са въпрос на разследване, каза Терзийски по повод стрелбата между две групи, едната на Митьо Очите. Държавата няма как да е абдикирала от Слънчев бряг, действията на полицейските органи са абсолютно адекватни, това е много рядък случай още на местопрестъплението да се залови извършителя. Действията ни на терен бяха ефективни.

Терзийски все пак призна, че МВР се е провалило по разкриване убийството на 17-годишния ученик Георги в Борисовата градина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5097 |15.06.2016 Я. Гечев за Фрог: Всичко в Министерство на земеделието се пише скрито . 3| 10867 |26.04.2016 Скандално! Кадрите на ДАИ решават всичко в Столична община . 0| 4659 |23.04.2016 Св. Синод: Всичко освен православната църква е ерес . 0| 4854 |16.04.2016 Бъчварова: На границата всичко е спокойно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads