Реклама / Ads
0| 3196 |11.07.2022 НОВИНИ

The Times: Украйна трупа милионна армия, за да си върне окупираните от Русия южни територии

.
Олексий Резников Източник: БГНЕС
Украйна трупа наброяващи 1 милион военнослужещи сили, оборудвани със западно въоръжение, за да си върне южните територии, окупирани от Русия.
 

Това заяви министърът на отбраната на Киев Олексий Резников в първото си от началото на войната интервю за британския The Times.

 

Украинският президент Володимир Зеленски е издал заповед на украинската армия да си върне окупираните земи, става ясно от интервюто на Резников. Подобни информации се появиха в социалните мрежи в профилите на представители на украинската администрация в южните региони.

 

„Ние разбираме, че това, политически, е много важно за нашата страна. Президентът издаде заповед на началника на генералния щаб на армията да подготви необходимите планове. След това Генералният щаб казва какво е нужно за постигането на тази цел: а, б, в… Това е моята работа. Аз пиша писма на колегите ми в страните партньори, генералите казват защо са ни нужни такива и такива видове оръжия, а после получаваме политическо решение“, заяви Резников.

 

Окупираните райони по черноморското крайбрежие са от огромно значение и за икономиката на страната.

 

В тон с изявлението на Резников и заповедта на Зеленски прозвуча и обръщението на вицепремиера Ирина Верешчук към населението от окупираните райони на Херсконска и Запорожка области да се евакуира по всички възможни начини: „Трябва да потърсите къде да заминете, защото нашите Въоръжени сили ще започнат деокупация. Това ще бъдат огромни сражения“.

 

През уикенда ВСУ вече проведе няколко сериозни атаки в района на Херсон. Първият заместник-председател на Херсонската областна администрация Юрий Соболевски също препоръча на жителите на областта онези, които могат, да я напуснат, а тези, които останат да търсят укрития и да се запасят с вода и храна.

 

В същото време представители на руската Държавна Дума иронизираха заповедта на Зеленски, а депутатът Михаил Шеремет я нарече агония.

 

„Зеленски и неговата престъпна клика губят по всички фронтове, но продължават да тласкат Украйна към неминуем крах. Никакви шансове за завземат освободените от нашата армия нямат. Подобни заповеди са политическата агония на режима на Зеленски, която ще продължи още малко. Развяването на подобни заявления няма нищо общо с реалността, защото на тях не им остана нищо“, заяви Шеремет пред РИА Новости.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3744 |11.07.2022 Войната в Украйна, ден 138: Руски обстрели на Харков, Кривой Рог, Николаев и Донецк . 0| 4442 |07.07.2022 Политологът Павел Лузин: Войната в Украйна ще унищожи руската космонавтика /видео/ . 0| 3068 |07.07.2022 Украйна разследва над 21 хил. предполагаеми военни престъпления . 0| 2798 |05.07.2022 Русия щяла да изнася зърно от окупираните райони в Украйна за Близкия Изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads