Реклама / Ads
9| 4880 |06.07.2021 НОВИНИ

Тихомир Безлов: Имаме между 800 и 2500 рискови секции за вота на 11 юли

.
Тихомир Безлов
За мен имаме между 800 и 2500 рискови секции, зависи от методите, има много дискусии. Според мен начинът да се подходи към този проблем е да се гледат данни. Имаме на лице и друг феномен, който се случи след 2014 година - отварянето на европейския трудов пазар на най-големите държави. Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред bTV.
 

Там има едно огромно изпразване на ромските секции, включително и при гласуванията, просто защото тези хора са в Западна Европа и няма тази тежест, която беше преди", заяви още той.


В опитите на предишни правирелства да ограничат купуването на вот, 2014 г. имаше успех на известни места. Всяко усилие да се ограничи купуването на вот е полезно. Колко ще е ефективно, ще може да се разбере след изборите, каза още Безлов.


"Имаше тенденция и при купуването на гласове сред студенти, по дискотеки още през 2005 г. или при върастни хора, като класичекси случай беше на север, където сумата на глас стигна 300 лв. в онези времена. Имате всякакви форми на купуване. В някои места се адаптираха и започнаха да се разпределят и делят гласовете между няколко партии, това е и причината да няма много сигнали, тъй като всички са доволни.", посочи Безлов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3454 |17.06.2021 Стефан Янев: В момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси с РСМ . 25| 7812 |16.06.2021 Актьорчето Биков се прави на остроумен за сериала „Спецов“: Нямаме работа в момента. Ходим по улиците и снимаме клипове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads