Реклама / Ads
2| 8121 |04.06.2021 НОВИНИ

Тихомир Василев пред Фрог: Не само са ме подслушвали. След дни очаквайте нови разкрития за скандала

.
Тихомир Василев
Не съм бил само подслушван. След дни очаквайте нови разкрития за скандала. Това каза пред Фрог нюз Тихомир Василев от „Изправи се! Мутри вън“, за когото вчера беше изнесена информация от адвокат Николай Хаджигенов, че е бил сред подслушваните лица от протеста. На въпрос дали подозира, че е бил и следен от службите, той отвърна еднозначно „Вероятно да!“. Василев обясни още:
 

Въобще не съм изненадан, че съм бил обект на службите. Имахме съмнение, че това се прави още преди летните протести. Изобщо цялата група около Мая Манолова имаме съмнения, че сме оперативно интересни, да кажа.  Направил съм  вече официално запитване до Бюрото за контрол на СРС-та и преди три дни ми върнаха отговор, че ще извършат проверка за това дали съм подслушван незаконно.

 

Изпитвам смесени чувства, защото от една страна става ясно, че властта по онова време се е страхувала от едно обикновено момче от кв. „Обеля“.  От друга съм изключително омерзен от факта, че са влизали в личното ми пространство. На моята страница във Фейсбук винаги съм съобщавал за действията си и за намеренията, които имам. Затова смятам, че изобщо не е трябвало да ме подслушват, достатъчно е било да следя какво пиша в социалната мрежа.

 

Припомняме ви, че точно в разгара на протестите през август м. г. столичните полицаи атакуваха при спецакция брата на Тихомир – Кирил. След като претърсили всичко, надявайки се, че ще намерят дрога, попаднали на казан за варене на компоти. Полицията първо обяви, че става дума за казан за ракия, с който вероятно се прави незаконно алкохол. След това, обаче ченгетата се отрекоха от думите си и не последва нищо. Мая Манолова веднага съобщи, че обект на атаката всъщност е Тихомир, защото е едно от активните лица на протеста.Не е изключено органите на МВР и прокуратурата да си използвали този повод, за да слушат и следят Тихомир Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11908 |04.06.2021 Адв. Албена Белянова пред Фрог: АДФИ се управлява от „Библиотекарите“. Проверката за АЕЦ „Белене“ е Пунта Мара . 1| 3687 |04.06.2021 Елена Йончева предлага европейско законодателство, което да обяви SLAPP делата срещу журналисти за недопустими . 4| 4050 |04.06.2021 Омбудсманът атакува пред Конституционния съд отнето право на собственост . 58| 19237 |04.06.2021 Асен Агов: Ден преди санкциите от САЩ Пеевски влезе с щурм в МВР, за да спре подслушванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads