Реклама / Ads
5| 7780 |15.04.2021 НОВИНИ

Точно така не сте си представяли парламента

.
Весел съм, както пожела Мика Зайкова...
Първият ден на 45-тото Народно събрание може да бъде описан по много начини, но едно е безспорно - не беше скучен. Откри го г-жа Мика Зайкова, популярен и атрактивен социален експерт. Чувството й за хумор няколко пъти ободри тези в залата и другите - пред телевизорите. Бяхме позабравили, че може и така.
 

Депутатите от ГЕРБ не възприеха лекия тон и се постараха да внесат сериозност и драматичност (словото на Десислава Атанасова, новата шефка на парламентарната група, ах недей...), описвайки трудностите и отговорностите да носиш депутатския кръст. Кръстът, който са понесли като народни избраници. И напомниха за картината на Йеронимус Бош "Понасяне кръста на Христос"...


.

Йеронимус Бош - "Понасяне кръста на Христос".


.
Може да съм проста, ама много обичам да съм ценътр на внимание...

 

Непонятно от гледна точка на логиката, разума и прочита на ситуацията, бе предложението на ГЕРБ Цвета Караянчева да оглави и този парламент. След като същата се раздаде без остатък, за да докара предишното Народно събрание до най-ниското обществено доверие в историята... Подобна неадекватност заслужава вниманието на учени и медици... Тя продължава да си вярва и това е наистина феномен.

 

.

Веждичка, аверче, евалла, че ни защити, брато...

 

Не мина без искри още през първия ден. Вежди Рашидов, този титан на мисълта, който от години повтаря, че не иска да е във властта и политиката, и от години не излиза от нея, се засегна на тема "мутри". Посочете една мутра тук, да вземем да я линчуваме, обърна се той към залата. След това обърна поглед към Мая Манолова, защото чувал да й казват  "г-жа Галева". И кой го казва? - човекът, хвалещ се с топлите си връзки с Мултигруп... Весело, нали?


.

„Натюрморт с маски“ на Емил Нолде.

 

Още не сме видели какво се крие зад маските... Първи ден, първи емоции, първи заявки за големи дела. Да видим. Защото и чакането трябва да има край.Сваляйте маските да ви видим истинските лица. Първата заявка е направена - чакаме продължението.


.
„Отрязани глави“ на Теодор Жерико.

 

Гледката е страшничка. Зайкова предлага да сме весели и бодри, но времената и дереджето на държавата не предполагат към широки усмивки, шеги и закачки. Трябва да се действа бързо, да се почне проверка на досегашното управление, а виновните да се извадят на светло и да отговарят. През закона. Не, не реваншизъм, а справедливост и възмездие. Отрязани глави са хипербола, но без чистка в държавните структури няма да се мине.

 

Фрог нюз

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3248 |12.04.2021 България все така се топи показват данни на НСИ . 6| 3407 |06.04.2021 Полина Паунова: Българските граждани казаха, че повече така не може, а и те не искат . 25| 5865 |05.04.2021 Георги Марков: Бойко, не посягай към мандата. Не ти трябва такава беля . 6| 3437 |04.04.2021 Силвия Великова: ДПС очевидно са в криза, макар и по числата да не изглежда така

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads