Реклама / Ads
1| 3872 |30.03.2020 НОВИНИ

Тодор Матев, директор ”Продажби на дребно” в ”ЧЕЗ Електро България” АД: Потребителите да плащат безкасово

.
Тодор Матев
Препоръчваме да се използват безкасовите начини за плащане и комуникация от разстояние. Посещението в касови салони да става само при крайна необходимост. Това заяви Тодор Матев, директор „Продажби на дребно“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД.

Г-н Матев, срокът за плащане на сметките за електроенергия е по-дълъг от нормативно определения и е 20 дни. Как, обаче, клиентите могат да платят фактурите си, като отвсякъде ни призовават да си останем у дома?

 

В ситуацията на извънредно положение препоръчваме сметките да се плащат от разстояние, което ще намали риска, както за нашите клиенти, така и за служителите, които работят в офисите. Възможностите за безкасово плащане са много и осигуряват на клиентите достатъчно сигурност. ЧЕЗ Електро България предлага 9 начина за безкасово плащане. Едната възможност е по банков път. Може да се използва услугата директен дебит. Тогава, с изричното съгласие на клиента, банката, в която той има разплащателна сметка, превежда дължимата сума от сметката. Друг вариант е чрез банкомат, през който дължимата сума се превежда от дебитна или кредитна карта на клиента, след като той въведе клиентския си номер в ЧЕЗ. Ако, така или иначе, сте стигнали до банков офис, може да попълните платежно нареждане. Към момента банките работят нормално. В тази ситуация не е задължително, а и не е препоръчително, плащането да се извършва чрез посещение в банков офис.


Може да се използват възможностите на интернет, като клиентът може дистанционно да нареди да бъде извършено плащане от обслужващата банка по сметката на ЧЕЗ. Друг вариант е като се използва системата ePay (www.ePay.bg) за нареждане на плащането, като предварително трябва да бъде направена регистрация. Системата UPAY на ОББ (https://www.ubbpay.bg) позволява плащането да се извърши без предварителна регистрация. Може да се ползват и услугите на „Транскарт файненшъл сървисис“ (www.transcard.bg), като плащането се нарежда ръчно или автоматично, по интернет, след регистрация в сайта на финансовата компания „Транскарт“. На разположение на клиентите е и сайтът на iCard (www.icard.bg), чрез който те могат да разпоредят плащането директно от персоналната си страница, след предварително направена регистрация.

ЧЕЗ Електро предлага също и възможност за плащане чрез мобилните телефонни устройства с изпращане на sms. За целта е необходимо клиентът да притежава мобилен телефон с номер към български оператор и валидна банкова карта. Услугата се предлага от ePay и iCard. Важно е да се посочи клиентски номер. За превеждане на дължими суми клиентите могат да използват и над 1 000 терминални устройства на Cashterminal, като използват клиентския си номер и номер на фактура.


Подробна информация за всички начини за плащане и линкове към съответните финансови организации може да се намерят на сайта на ЧЕЗ Електро (www.cez.bg), секция „За клиента“, подсекция „Начини на плащане“. Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите.

 

Остава ли възможността за плащане на каса?

 

Разбира се, на разположение на клиентите са 6 280 места за плащане, включително каси на партньорите ни „Изипей“, „Фастпей“, „Български пощи“, Банка „ДСК“, „УниКредит Булбанк“. Навсякъде в тях се спазват разпоредените протевоепидемични мерки за ограничаване възможността от заразяване с COVID-19 и вътре се допускат малък брой хора. Молим клиентите да бъдат търпеливи, ако се налага да изчакат реда си отвън.


Препоръката ни е посещението в касовите салони да става само при крайна необходимост, като се предпочитат другите възможности за плащане на фактурите за електроенергия.

 

И за да сме полезни на потребителите, как те могат да се свържат с дружеството?

Препоръчваме клиентите да се свързват с ЧЕЗ Електро от разстояние. Това става чрез телефонната линия 0700 10 010 и имейла info@cezelectro.bg. Полезна потребителска информация се съдържа и на сайта на компанията www.cez.bg, секция „За клиента“.

Продължават да работят и нашите центрове за клиенти. Те обслужват клиенти всеки ден от понеделник до петък от 09:00 ч. до 15:00 ч. В тях също сме взели всички противоепидемични мерки. Помещенията се дезинфекцират, като обслужването е организирано при спазване на препоръките на Министерство на здравеопазването за разстояние между служител и клиент, както и между нашите служители. Ако се налага изчакване, препоръчваме това да става отвън. Правим го с цел опазване както на здравето на потребителите, така и това на служителите ни, на които искам да изразя огромната си благодарност, че продължават да изпълняват служебните си ангажименти и да бъдат в полза на клиентите в настоящите извънредни обстоятелства. Тези служители също имат семейства, също имат притеснения. Но в момента не става въпрос само за извършване на обичайните служебни задължения, а за изпълнение за професионален, граждански и обществен дълг.

 

Банкови сметки на „ЧЕЗ Електро България“ АД за битови клиенти:

 

СИТИ Банк IBAN: BG62 CITI 9250 1111 1CEZ EL и ING Банк IBAN: BG97 INGB 9145 1111 1 CEZ EL; за бизнес клиенти ING Банк IBAN: BG72 INGB 9145 7777 7CEZ EL и СИТИ Банк, IBAN: BG37 CITI 9250 7777 7CEZEL

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4609 |27.03.2020 Директорът на ББР: България стои стабилно в кризата . 1| 3955 |18.03.2020 Изпълнителните директори на ЧЕЗ: Стараем се да улесним хората . 5| 3893 |07.03.2020 Празнуваме Тодоровден! . 3| 3901 |29.02.2020 Директорът на Гранична полиция: Не е необходима помощ от армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads