Реклама / Ads
45| 7462 |04.10.2020 НОВИНИ

Тома Биков: Дебатът в Брюксел е заради двама евродепутати, които искат да си вдигнат авторитета

.
Тома Биков Източник: БГНЕС
Ден преди дебата за върховенството на закона в България Тома Биков от ГЕРБ обясни насоченият поглед към страната ни от Брюксел като резултат от политически акции в рамките на ЕП от двама родни евродепутати, които искат да повдигнат авторитета си.
 

Коментарът на Биков бе направен в ефира на БНР.

 

Той не спомена имена. По всяка вероятност обаче става дума за евродепутатите Елена Йончева и Радан Кънев. Освен това обаче до европейските институции са изпратени и множество писма, алармиращи за случващото се у нас, а за протестите пишат и много международни издания.

 

“Имал съм среща с германския и американския посланик. И тях ги попитах - до каква степен държавата да извърши интервенция в частните медии? Трябва да дефинираме какво означава свободна медия. Каква е възможността на държавата да се намеси и да “освободи” несвободните медии – да ги национализира или да принуди собствениците им да изпълняват политика, каквато законодателят прави? Това са възможностите на политическия елит в това отношение, те не са големи…”, посочи Биков.

 

По думите му огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар. Това е проблем и на европейските, и на американските медии, смята още депутатът от ГЕРБ.

 

“Скептичен съм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за реформа в съдебната система. През последните месеци бяха изгорени много мостове. Този парламент е добре да заложи жалони за такава реформа, от които следващият да не може да се отклони. Най-радикалната стъпка е следващото Народно събрание да бъде Велико Народно събрание и то да има задължението да извърши конституционна реформа… Предлагаме реформа, но не получаваме подкрепа от тези, които ни критикуват“, посочи още Биков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8465 |01.10.2020 В Брюксел представиха ”Автоматична преводачка тиква”. Чуйте как е ПКП на английски /видео/ . 41| 12507 |19.09.2020 Остра критика от фондация ”Конрад Аденауер” към депутата Тома Биков . 17| 6338 |17.09.2020 Радан Кънев: Дебатът за България в ЕП е в защита на българските граждани . 28| 9423 |07.09.2020 Тома Томов: Статуквото няма шанс. Няма да има повече „Конграчулейшънс“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads