Реклама / Ads
14| 3080 |13.12.2022 НОВИНИ

Томислав Дончев: Ако утре няма избрано правителство, с висока степен на вероятност отиваме на избори

.
Томислав Дончев
Не знам кой е агне, кой вълк. Има такива светли умове, които разсъждават само в теорията на конспирацията. Кои са кадрите на ДПС? Това каза по НТВ Томислав Дончев от ГЕРБ.
 

В България има 100 000 души държавната администрация. Те на кого са? Как може хората да са крепостни? С г-жа Плугчиева съм се карал повече от всички. Това не е причина да не отчитаме високите й професионални качества. Хайде да отидем при кадрите на президента, защото този сюжет ми е много интересен. Ако има кадри на президента, аз съм потресен - това лошо ли е? Г-н Петков бе служебен министър на президента Радев. И как я докарахме до там, това да се споменава с укор - кадри на президента. 

 

Всичко е теория на конспирацията. Павлов е работил и в нашата администрация. 

Щом някой е бил директор, това му  белег на челото за цял живот. Хората не са крепостни. Няма как да пресъздам съдържанието на всеки разговор с проф. Габровски. Всички кандидати за министри са подбрани и одобрени от него. Питал ме е за съвет, защото имам опит. Предполагам, че мога да съм полезен. 

 

Експертно правителство е опасно, когато не се знае кой я носи политическата отговорност. Тук ГЕРБ-СДС носи тази отговорност. Това /бел. ред. проектокабинет с проф. Габровски/ е нестандартно действие, за да се излезе от този политически блокаж. Опасявам се, ме ако отидем на пети избори, искрено се боя, че може да предозираме демокрацията и една част от обществото да реши, че този модел на управление е изчерпан. 

 

Ако има кабинет, е добре да се внесе бюджет и той да е подкрепен. Работещо правителство ще внася законопроект и то трябва да имат подкрепа в НС. 

Нямам сигнали какво ще се случи при гласуването. Ще има тест за политическа отговорност. Има трети мандат, който е кризисен. Ако утре няма избрано правителство, с висока степен на вероятност отиваме на избори. 

 

Различното при третия мандат е, че ще сме прекалено близо до изборите и в някой може да се е събудила отговорността. Шансът е да има правителство утре. След това шансовете падат рязко.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3155 |12.12.2022 Н. Минчев: ПП няма да подкрепи кабинета ”Габровски”, защото е с бивши министри от Тройната коалиция . 4| 4591 |12.12.2022 Д-р Теодора Йовчева пред Фрог: ГЕРБ-СДС искат да се харесат на ДБ, но вероятно няма да има правителство . 0| 3036 |12.12.2022 Румен Гечев, БСП: Няма да подкрепим кабинет ”Габровски”, зад него стои Борисов . 8| 3992 |11.12.2022 Н. Йорданова: Нито една личност няма да промени решението на ДБ за кабинета ”Габровски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads