Реклама / Ads
6| 3160 |09.12.2022 НОВИНИ

Томислав Дончев: Няма да е сериозно да ви кажа, че не сме си говорили с проф. Габровски, подготовката на кабинета е негова задача

.
Томислав Дончев
Един кабинет трябва да бъде избран с ясно парламентарно мнозинство, където политическите сили да показват ясна позиция. Да няма съмнения за някакви договорки зад кьошетата.
 

Това каза заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на bTV.

 

Не искаме наш кабинет да тръгва с такава лоша или подозрителна слава. Това за тайното гласуване бе индивидуално мнение на наш народен представител. Като технология  е възможно. Аз дори съм съгласен с виждането му, че това вероятно ще доведе до избора на кабинет. Но това остава лош политически вкус.

 

Показва, че вътре в партиите има разделение на това, което се прави. В понеделник е редно проф. Габровски да представи списък с имена. Трябва да бъде извървян пътя от началото до края. А и такъв сериозен учен не вярвам да се хване с нещо, което няма да направи до край. Редно е да има гласуване.

 

Надявам се да е поканил добри експерти. Със сигурност сам човек не може да се справи с това. Но съставът на кабинета и имената са негов ексклузивен избор. Когато някой събира отбор, е редно освен професионалните качества той да инвестира в хората лично доверие.

 

Дали иска подкрепа и съвети от ГЕРБ? Няма да е сериозно да ви кажа, че не сме си говорили с проф. Габровски, но подготовката на кабинета е негова задача, негова отговорност и той ще включва имена, с които може да работи. Няма сертификат за политическа необвързаност, но стремежът е да бъдат хора, които не са ярко политически обагрени. Да бъдат стойностни хора като личности и добри професионалисти, коментира депутатът.

 

Ако няма мнозинство, няма да има избран кабинет. Тук говорим за различна ситуация - асиметрично действие, което да извади България от политическата криза.  Правим опит за рестарт на системата. Модел за управление - неполитически, който да успокои страстите, да деескалира напрежението, да произвежда политики, които са в полза на хората.

 

Тук коалиция няма, подчертавам дълбоко. Имаше заявки от много партии, че те нямат никакви възражения относно фигурата на премиера. Имаше и такава, които казаха, че няма да го подкрепят. Не разбирам защо.

 

Явно е само на политически инат. Ако няма шанс с първия мандат, как може да има шанс с втория, като двете партии, които са там, имат 73 депутата общо. От тази политическа криза трябва да се намери изход. Искаме да се успокои политическия живот, да се разберат партиите по 3-4-5 основни приоритета и да почне да се работи, да се гласуват закони.

 

С третия мандат е последния шанс да се сформира правителство в рамките на този парламент, заяви Дончев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3230 |09.12.2022 Елена Йончева: Открита война с Австрия и Нидерландия за Шенген няма да помогне . 5| 3212 |09.12.2022 Димитър Стоянов: Щом казва, че няма върховенство на закона, защо Нидерландия е най-големият инвеститор у нас? . 0| 3044 |09.12.2022 Автобус на градския транспорт пламна тази сутрин в София, няма пострадали /снимки/ . 7| 3425 |09.12.2022 Христо Иванов: Без реформа в прокуратурата нищо няма да реши проблема. ГЕРБ бяга от темата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads