Реклама / Ads
0| 2529 |24.05.2023 НОВИНИ

По-топло време ни очаква днес, но на места ще вали

.
Минималните температури днес ще бъдат от 8° до 14°, а максималните - между 23° и 29°. Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.
 

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 20°-23°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Родопите, Странджа и Сакар ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен, по високите части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.


В четвъртък преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в страната, ще превали и прегърми. Вятърът ще е от североизток, слаб, в нощните часове ще стихва. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по Черноморието 18°-21°.


В петък и събота въздушната маса над страната ще е силно неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни около и след обяд. Възможни са градушки.


В неделя валежите ще намаляват по обхват и интензивност, а гръмотевици са възможни само в Рило-Родопската област. Вятърът от североизток ще се усили, по-чувствително в източните райони.


Дневните температури през почивните дни ще се понижат с 2 до 4 градуса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2856 |24.05.2023 Георги Господинов и “Времеубежище” грабнаха престижната награда “Букър” . 13| 2684 |23.05.2023 Ген. Атанасов: Даваме си сметка, че очакванията на гражданите са да има правителство . 0| 2518 |23.05.2023 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Подуяне“ и ж.к. „Лев Толстой“ . 2| 2948 |23.05.2023 Очаквано: Ципрас върна на президента празен мандат, Гърция се готви за предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads