Реклама / Ads
0| 3359 |18.05.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов обвини председателя на парламента, че лъже

.
Тошко Йорданов, Никола Минчев
Отидете при Никола Минчев и го питайте на кой съвет не е имало представител на ”Има такъв народ”. Той излъга. А доколкото зная той е бил само на един съвет извън парламента. Това заяви пред bTV Тошко Йорданов от ”Има такъв народ”
 

Преди ден шефът на парламента Никола Минчев обяви, че ИТН не ходят на коалиционни съвети, а след това се оплакват, че техните предложения не се приемат. Думите му бяха отговор на публикация на лидера на ИТН  Слави Трифонов във Фейсбук, с който той отправи предупреждение към "Продължаваме Промяната".

 

Политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и много от нещата в него просто не се работи по тях, обвини още Тошко Йорданов. Излезе информацията, че са водени два типа разговори - официални и неофициални. Има доказателства за това. По-голямата конкретика, като му дойде времето, каза още зам.-шефът на "Има такъв народ".

 

Не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще стане брутално ясно, ако го вдигнем. Всяко неспазено нещо от коалиционното споразумение е основание за разваляне на коалицията, обясни подхода на партията Тошко Йорданов.

 

Във вторник вечерта за първи път всички от управляващата коалиция седнаха да обсъждат в конкретика антиинфлационни мерки, каза още той. Нулевата ставка за хляба е приета, съобщи Тошко Йорданов. По-рано тази сутрин и Любомир Каримански от ИТН обяви за решението за нулевата ставка.

 

Йорданов обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира. По-добре да се подкрепят производители, обясни Йорданов. Останалото било комунистически начин на харчене на пари, който подкрепя инфлацията.

 

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото, останалото е политическо говорене, добави Йорданов. Абсурд е да изпълним изискванията за 2 месеца, твърди той.

 

Вицепремиерът Калина Константинова (ПП) е била човек на ГЕРБ, твърди още Тошко Йорданов като пример как управлението не разграждало модела на бившите управляващи. Във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на тогавашната вицепремиерка Румяна Бъчварова.

 

Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ, добави той. Хора на бившите управляващи имало и по министерства, има такъв депутат, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3373 |17.05.2022 Министър Йорданова: КС ще потвърди, че парламентът може да закрива съдилища . 0| 3058 |12.05.2022 Надежда Йорданова е в Страсбург, срещна се с почетния председател на Венецианската комисия . 0| 3142 |10.05.2022 ЕС обвини Русия в кибератака часове преди началото на войната в Украйна . 0| 3534 |10.05.2022 Надежда Йорданова: Сезирането на КС от главния прокурор срещу закриването на спецсъда, е спиране на реформата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads