Реклама / Ads
18| 4030 |17.08.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов при президента: Отговорността за правителство е на другите 5 партии в парламента

.
В президентството
Що се отнася до съставянето на правителство - ние опитахме, но истината е, че бяхме предадени от страна на другите партии и сега остават пет партии, има огромно мнозинство, което може да състави кабинет. Така че отговорността е тяхна, щом отказаха да работят с тях, щом отказаха да работят с нас по неясни причини. Това заяви Тошко Йорданов от ИТН при президента Румен Радев.
 

Факт е, че страната е изправена пред поредица от кризи. Вчера стана ясно, че голяма част от нещата могат да се решат в парламента, независимо дали има правителство или не. Вие и без това казахте, че ще забавите втория мандат, за да дадете време на парламента да свърши някои неотложни неща, така че дори да е служебното правителство или ново служебно правителство, то да може да си върши работата, а парламента да му е подсигурил тази възможност каза още той.


Явно консенсус трудно ще се постигне, но аз ви окуражавам към това. Независимо от това, аз се надявам и у другите партии да има разбиране, че има важни задачи пред парламента, освен съставянето на правителство, посочи президентът Румен Радев.

 

Очаквам най-малкото парламентът да направи актуализация на бюджета и да се заеме с Плана за устойчивост, допълни държавният глава.

 

„Разговорите протекоха много конструктивно“, заяви Виктория Василева от „Има такъв народ” след вторите консултации с Румен Радев, които президентът свика за съставяне на правителство, съобщи БГНЕС.

 

„Заявихме ясно и категорично, че трети мандат ИТН няма да подкрепи, защото няма политическа логика в това да не подкрепят останалите правителство, предложено от най-голямата политическа формация, а да очакват ние да подкрепим следващо правителство на малцинството, което също ще управлява с плаващо мнозинство“, заяви Василева.

 

„Независимо от всички политически напрежения и игри има проблеми, които са над всички. Такъв е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. В този случай нормално е да постъпим така, както се очаква от отговорни български граждани, каквито сме ние, за да подкрепим усилията на правителството за справяне с тези проблеми“, заяви още Василева, след като късно в понеделник лидерът на партията Слави Трифонов написа във Фейсбук, че ИТН ще подкрепи президента и настоящето правителството заради мигрантите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 9977 |11.08.2021 Тошко Йорданов: Христо Иванов ми каза, че той трябва да одобри МС. Манолова ме посъветва: Обещайте му нещо и после не го изпълнете . 16| 3832 |11.08.2021 Тошко Йорданов: С предатели човек не може да е партньор . 20| 30387 |10.08.2021 Тошко Йорданов: Гешев и Бойко да занесат по едни цветя на ДБ и ИБГНИ, спасиха им кожите . 17| 8274 |10.08.2021 Психологът Росен Йорданов: В жестовете на номинирания Петър Илиев открихме патос на съвременен фюрер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads