Реклама / Ads
5| 9698 |10.09.2017 НОВИНИ

Това вече е абсолютна наглост: Депутатите пак заговориха за мажоритарен вот

.
Мажоритарното гласуване явно е на път отново да излезе на дневен ред. 3 месеца, след като отхвърли идеите на националния референдум, парламентът пак заговори за пряк избор на народни представители и намаляване на партийните субсидии.
 
Преди лятната ваканция парламентът отказа да разпише в закони идеите от референдума. С това въпросът за мажоритарното гласуване и намаляването на партийната субсидия изглеждаше приключен. Оказа се обаче, че в закона пише друго, съобщи Нова телевизия.

 „Народното събрание трябва да се произнесе в тримесечен срок по отношение резултатите от националния референдум”, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.  Този срок изтича на 14 септември, но вероятно няма да бъде спазен.

Според ГЕРБ съдържателната част от работата е свършена в аванс още през лятото. Затова гласуване сега било ненужно и дори излишно.  „При положение, че сме се произнесли по същество, не дължим формален отговор.  Отговорът по същество е изпреварил по време формалният отговор. Ние сме направили по- силното”, коментира новият корифей на политиката у нас Данаил Кирилов от ГЕРБ.

 „Нашата битка за изпълнение на референдума не е приключила. При първа възможност ще подновим усилията”, подчерта Данаил Кирилов.  

Усилията ще включват въвеждането на пряк избор за народните представители и намаляване на партийната субсидия на 1 лев за получен глас. За целта обаче е нужно мнозинството в пленарната зала да събере достатъчно подкрепа – както в чуждите редици, така и в своите.

Това е направо удивително. След като двамата най-велики привърженици на мажоритарния вот- Цветан Цветанов и Корнелия Нинова се скриха като мишки и дума не проронват по темата, сега на преден план излиза Кирилов. Въобще този депутат се очертава като човек, сведущ по всички въпроси, по които другите не искат да говорят. Изказва се и смята, че насреща си има дебили. Може и така да е, но сред дебилите все още има по някой нормален човек.

Някой трябва да му обясни на Кирилов, че ако искат, ГЕРБ имат достатъчно средства да прокарат закон за такъв вот и да ограничат субсидията, както бе поискано в референдума. Нека вземе за пример сагата с "Дунарит" и ще види как държавата и управляващите могат да направят всичко, каквото им дойде наум, та един вот ли ще им се опре. Още повече, че в коалицията има послушни партньори като така наречените "патриоти".

Вместо да обяснява, че има някаква битка за поисканото от близо 3 милиона българи на референдума, Кирилов трябва просто да отиде при своето гуру-Борисов и да попита иска ли мажоритарни избори и намаляване на партийната субсидия. Така ще  влезе в час и няма да плещи врели-некипели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10885 |10.09.2017 Загадъчна ”сърдечна недостатъчност” коси бизнесмени, журналисти и дипломати: КГБ и титовата ДС отново работят? . 0| 4018 |07.09.2017 Шест пъти повече нарушители в аварийната лента засекли от КАТ . 3| 7144 |07.09.2017 Стоил Яков: В казуса с „Дунарит” държавата се меси в частен спор, това е лош сигнал за бизнеса . 5| 5123 |05.09.2017 Илияна Йотова: Хоризонтът ни за Шенген все повече се отдалечава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads