Реклама / Ads
12| 6809 |03.09.2020 НОВИНИ

Трайчо Трайков: Управляващите наливат масло в огъня

.
При някои ремонти изчезваха жълтите павета, а после се появяваха в някои дворове. Проблемът е защо не преследват човека, който е извадил павета? Свидетели сме на усилията на управляващите, които наливат масло в огъня. Хората не приемат нито стъпките, нито хората, които искат да ги осъществят. Това каза кметът на район „Витоша“ Трайчо Трайков по БТВ.
 

Тези 127 гласа бяха осигурени с откровено антиевропейски сили в парламента. Целта на такива провокации е да бъдат отблъснати нормалните протестиращи. Страни много, но провокациите не са свързани с интересите на хората.  Вървях по ул. „Леге“ и видях, че трима души по тениски и дънки преследват четвърти. Първоначално не знаех, че са полицаи. Чисто човешка реакция. Отидох при тях, те се легитимираха, че са от СДВР. Момчето изглеждаше зашеметено от падането на тротоара. Попитах защо го задържат, те обаче не казаха, разбра се, че нещо им е бягал. Събраха се хора и напрежението се вдигаше.

 

Предложих да влезем в сградата на районната администрация. Дойдоха и униформени с маски и шлемове, не знаеха за какво става дума. Беше доста неясна ситуацията. Цивилните полицаи бяха на „педал“. Попитахме момчето как се казва. Междувременно те го вкараха в един бус, който не можеше да тръгне, улицата бе задръстена от двете страни. Продължи да е напрегната ситуацията. Очаквах, че момчето е направило нещо сериозно и бе логично да кажат, че е нападнат полицай. Накрая дойде адв. Белянова, полицаите се съгласиха да говорят с него. Накрая го пуснаха. Всичко повлия, за да бъде пуснат. То е нормално да бягаш, като те гонят трима, които не знаеш кои са. Имаше и преди такива опити с младежи.

 

На протеста има всякакви хора. Има случаи, в които виждаме превишаване на полицейски правомощия. В тази ситуация адреналина е много. Разбрах, че при охрана на масови събития не е редно да има цивилни полицаи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 107| 16815 |29.08.2020 Радослав Бимбалов: Тази мила дама е казала пред ЕП, че най-дискриминирани са управляващите и Борисов . 37| 5715 |27.08.2020 Харалан Александров: Никой не е в нормално състояние на ума - нито протестиращите, нито управляващите . 42| 6120 |25.08.2020 Мантрата ”стабилност” отново в устата на управляващите . 19| 8571 |21.08.2020 Борис Бонев сигнализира за наглостта на управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads