Реклама / Ads
12| 5020 |08.07.2010 НОВИНИ

Трактора остава в ареста

.
Соченият за тартор на родния октопод Алексей Петров остава в ареста. Това реши преди малко състав на Софийски градски съд.
 

Столичната Темида днес гледа почти пред целия ден при закрити врати искането за налагане на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража" на сочения за лидер на групата „Октопод" Алексей Петров.Журналистите бяха оставени да чакат пред съдебната зала с обяснението, че по делото са приложени секретни материали. На влизане Алексей Петров не пожела да говори.

Причината делото да се гледа в пълна тайна е, че прокуратурата е представила нови СРС-та срещу Алексей Петров. Постъпили са и нови материали от ДАНС. По неофициална информация на разположение на съда е кадровото досие на бившата барета.

Петров беше изведен от залата, докато съдът обмисля решението си. Попитан защо е засекретено делото, той отговори - "за да не чуе обществото истината". Попитан коя истина - той беше лаконичен: „Истината е само една".

Задържаният като организатор и ръководител на въоръжена престъпна група в рамките на операция "Октопод" Алексей Петров-Трактора, поиска да бъде пуснат от ареста под гаранция, часове преди днес съдът да обяви мярката на бившата барета. В момента Трактора е настанен за лечение в болницата на МВР, тъй като има проблем с краката и е подложен на рехабилитация.От няколко месеца, той се явява из съдебните зали, подпирайки се с бастун.

Frognews.bg припомня, че в момента бившата барета Алексей Петров се намира в ареста по обвинение за създаване и ръководене на организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев потвърди, че ДАНС е подалa нужната информация по случая Алексей Петров, навсякъде, където е било необходимо, така че няма да има колизия.

Помолен да даде повече информация за уволняването на Алексей Петров Йовчев каза: Той е освободен, след като аз встъпих в длъжност в ДАНС.

Йовчев поясни, че е взето решение да няма политически кабинет и че всички от тази структура са били помолени да подадат документи за напускане. Йовчев каза, че и преди е имало заповеди за освобождаване на Алексей Петров, които не са приведени в действие
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5217 |07.07.2010 Борисов: Иванов напуска всички длъжности, но остава в ГЕРБ . 6| 4640 |05.07.2010 Сидеров остава джентълмен към ГЕРБ, бяга от оценки . 0| 5079 |04.07.2010 Прокурори вадят от ареста кмета на Садово срещу 15 хил. лв. гаранция . 0| 5382 |29.06.2010 Нивото на Дунав остава критично, Видин заплашен от потоп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads