Реклама / Ads
83| 12066 |07.04.2013 НОВИНИ

Трактора "На светло"

.
Какво означава, че ще потърсите правото си на отговор по нестандартен начин, запита Люба Кулезич събеседника си в „На светло” Алексей Петров.
 

След множество телефонни разговори, между журналистката и подсъдимия по делото „Октопод”, в редакцията на Нова телевизия постъпва писмо, в което Алексей Петров я предупреждава, че ако не получи правото си на отговор, ще използва други нестандартни методи и подходи, за да постигне това.

Аз първо ще ви благодаря, че ме направихте известен, с всичките си предавания 3 години и освен това сте забогатели неимоверно от това, започна Петров. Люба Кулезич скочи: „Докажете го!” Така се говори, отвърна Алексей Петров. „И за вас се говорят много неща, г-н Петров, и не аз съм подсъдима. А за вас се говори, че сте убиец, но никога не съм си позволявала да го кажа в ефир!”

Алексей Петров се оплака, че е бил жертва на Люба Кулезич от години, и все пак благодари за правото си на отговор. Вие не се опитвайте да ме принизявате на милиционерското ниво, с което аз се гордея! Той й припомни, че ходатайствал пред Явор Дачков да получи право на отговор в неговия вестник.

“Изключително щедро!”, каза иронично тя. За разлика от вашия вестник, аз веднъж не съм си позволила да ви наричам с етикети. Но осъдих медията за това, защити се Кулезич.

Петров побърза да се похвали с думите на Борисов, че той бил единственият, който е заловил жив терорист, а Кулезич му припомни, че журналистката Кристина Патрашкова го е увековечила с това във вестника му.

След като изгледаха записа, който е засегнал Алексей Петров - разговор на Люба Кулезич със Светозар Костов, прокурор по делото „Октопод” от предишно предаване, водещата попита защо към нея е отправено правото на отговор, а не към Гриша Ганчев. Именно той твърдял, че е бил поръчан от вас, попита Кулезич.

Според Петров спецпрокурорът Светлозар Костов нямал право да прави подобни изявления. Той смята, че това е политическо поръчение. Водещата го контрира, че обществото трябва да е наясно с подробностите около криминални случаи.

Люба Кулезич се беше подготвила срещу „нестандартните методи” на Петров със „стандартен журналистически похват”. “Лудият е тук”, каза тя и му представи Пламен Устинов – основен свидетел по делото срещу Петров и бивш служител на НСО. Toй заяви: „Готов съм да се изправя срещу Петров на детектор на лъжата.” Устинов държеше списък с въпроси, между които дали Петров е поръчвал убийства, едно от които на Валентин Шотев.

Алексей Петров е най-големият национален лъжец. В присъствието на негов адвокат миналата година бях обучаван как да излъжа. Устинов разказа как е бил заведен от шофьора на Алексей Петров в мандра в Тетевен, където бил принуден да подпише декларация, чието съдържание така и не стана ясно, сред разгорещените спорове.

Петров отвърна на атаките: Пламен Устинов е поръчков убиец, взет от небитието. Подсъдимият по делото „Октопод”  се съгласи с половин уста да се изправи заедно с Устинов на детектора, но с уговорката, че тези въпроси били несъстоятелни.

Г-н Петров, нахален сте както винаги, което не ме учудва! С тези думи Люба Кулезич сложи края на началото на следващия разговор в студиото. Адвокатът Елен Янкова, следващата гостенка в "На светло", помоли г-н Петров да остане, и той се намести отново на стола си, въпреки несъгласието на водещата: “Не се разпореждайте в моето студио”.

Адвокат Янкова, която защитава затворници, обясни, че поискала Петров да остане, защото и той е лежал в Софийския затвор, както нейните клиенти, за които работи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5666 |14.03.2013 Ал. Петров се ожали, че 3 г. го разследват за "Наглите" . 63| 6124 |12.03.2013 Цветанов: Бях най-гордият министър на вътрешните работи, когато разбихме "Наглите" . 34| 9036 |06.03.2013 Сугарев: Връзката държава-"Нагли", т.е. Ал. Петров, е Хамстера . 16| 6337 |05.03.2013 Киро Киров: "Наглите" се завръщат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads