Реклама / Ads
4| 4115 |17.06.2021 НОВИНИ

Люба Кулезич: Сумите за подслушване са зашеметяващи, а се използват за репресивен онанизъм

.
Люба Кулезич
„Не ми е за първи път да ме подслушват. Бях подслушвана от ДАНС по същия начин по делото „Галерия“ в края на Тройната коалиция. Стана скандал, много журналисти бяхме подслушвани, един куп народ, а по въпроса за превишаване на правата се произнесе парламентарна комисия. Сега всичко това се повтаря, само че в още по-уродлив вид, защото, доколкото виждам, искането за подслушването на Георги Георгиев от БОЕЦ не е за нещо друго, а защото участва в протестни действия“.
 

Това каза пред ФАКТИ журналистът Люба Кулезич, която стана ясно, че е била подслушвана от службите за сигурност по време на работни разговори. Документи с доказателства за това подслушване показаха както Георги Георгиев от гражданско сдружение БОЕЦ, така и самата Кулезич в предаването си „Честно казано с Люба Кулезич“.

 

Припомняме, че вчера от БОЕЦ публикуваха данни за подслушване на телефонни разговори между Георги Георгиев и журналисти. Сред въпросните журналисти са както Люба Кулезич. В документите фигурира още разписан разговор между Георгиев и Кулезич.

 

„Това е толкова нелепо, че граничи с най-жалкия филмов абсурд – „Борат 3-4-5“, каза по повод този разписан разговор Люба Кулезич.

„Този разговор е воден във връзка с участие на Георги Георгиев от БОЕЦ в мое предаване, защото неговата организация – гражданското сдружение, следиха и отразяваха в репортажи начините, по които се строи руската тръба, наречена Балкански поток. Те първи откриха, че подизпълнителите са руски, че там работят руски, беларуски работници. Първи те казаха, че български работници там няма, че тръбите се слагат крайно прибързано, защото Борисов беше обещал бързо да предаде тръбата, че се слагат без необходимите технологични гаранции. Всичко това беше показано два пъти в моето предаване“, допълни тя.


„Тези служби, получават милиони за подслушване, а след това онова, което подслушват, излиза в ефир. Подслушвали са колеги от чуждестранни агенции, вие от ФАКТИ сте подслушвани, колега от нюзрума на Евроком... Бюджетът на ДАТО за 2021 година е над 70 милиона лева. Милиони за нищо – само за да слухтиш и да караш хората да се озъртат, да се ослушват. Това са пълни щуротии“, каза още Люба Кулезич.

 

„Сумите са зашеметяващи, а се използват за просташки, кухи, идиотски дейности, които са предназначени единствено за някаква политическа мастурбация, за нищо друго. Репресивен онанизъм!“, коментира тя.

 

„Забележете обаче колко много журналисти са подслушвани, дори в този кратък период от време, който фигурира в документите. Аз получих тези документи 40 минути преди предаването си на 13 юни точно когато в студиото влизаше главният секретар на президента Димитър Стоянов. Побързах да ги покажа в ефир не за друго, а защото тази опорка, че темата с подслушването била партенка, че нямало никакви доказателства, е толкова ужасяващо отричане на очевидното, че просто няма накъде повече“, каза още Люба Кулезич.

 

„Забележете също, че повечето хора вече говорим по Telegram, Signal, Viber – по криптираните програми, за да не бъдем слушани така просташки. Значи тези милиони отиват за този, който духа. А тези пари са, за да се предотвратяват криминални престъпления“, допълни тя.

 

На въпроса дали се е случвало телефонните ѝ разговори да прекъсват в периодите, в които е била подслушвана, Кулезич отговори с конкретен пример: „Още през лятото, когато говорихме с Георги Георгиев от БОЕЦ, приключихме разговора и след малко той се обади и каза: „Люба, току-що чух записан наш разговор по телефона“. Ние се смеем и тогава се смяхме, но този смях страшно ми напомня за всичките идиотщини, които са ни се случвали през тези 30 години – от деца, млади хора, досега непрекъснато някакви ченгеджийски остатъци от комунизма се трансформират, преформатират, започват да обслужват някакви лобита, интереси, репресивни инстинкти. Това на нищо не прилича, това е потрес, а те ще ни говорят за демокрация!“.

 

„Подслушващите са част от тези управляващи гарнитури и особено последната – 12-годишна, които превърнаха думата демокрация първо в дъвка, а после в използван презерватив. Всичко това е груба спекулация, а най-лошото е, че се прави по невиждано просташки начин. Освен това се подслушват и журналисти. Отгоре на всичко, това, което подслушват, ние го говорим в ефир. Това е моята професия – да пренасям информация към гражданите. Това е моята работа – аз съм медиатор“, каза Люба Кулезич в края на разговора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6080 |16.06.2021 В ”Честно казано” с Люба Кулезич може да видите.... . 2| 3460 |09.06.2021 В „Често казано с Люба Кулезич“: „Хидрата“ на корупцията и гърчовете на държавността . 1| 3051 |02.06.2021 Срутищата по всички етажи, касичката ”Автомагистрали”, скандалите с ББР и още при Люба Кулезич . 1| 3170 |26.05.2021 С Люба Кулезич за барбекютата на модерни консули и за пандемичните подслушвания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads