Реклама / Ads

3| 3297 |07.07.2021 НОВИНИ

Транспортният министър: Ремонт на 15 вагона струвал колкото да се купят нови

.
Георги Тодоров
Цената на поръчката за ремонт на 15 вагона е 27 млн. лв., което е цена колкото за нови вагони. Това е абсурдно и по тази причина договорът е обект на нарочна проверка, каза в Пловдив министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров. По думите му е необходимо да се направи равносметка между доставката на чисто нов вагон и ремонта на съществуващ вагон.

Сключените договори за ремонта на вагоните и за охрана са обект на специален одит. Не съм допуснал стартирането на нито една нова поръчка, за да се уверя доколко наличните сключени договори са изгодни и икономически обосновани, отбеляза Тодоров.

 

Одитните доклади вече са предоставени на Държавната финансова инспекция и ако бъдат открити данни за извършено престъпление ще сезирам прокуратурата, добави министърът.

 

Тодоров изрази надежда скоро новото ръководство на БДЖ да бъде вписано в Агенция по вписванията, за да може да стартира своята оперативна работа.

 

Краткосрочните цели, на които министърът каза, че държи са: подобряване графика за движение на влаковете, безопасност, по-малко закъснения, ефективно управление на финансовия ресурс, преценка и преоценка всеки един разход.

 

Дълговете на БДЖ са около 20 млн. лева към Национална компания "Железопътна инфраструктура" за неплатени инфраструктурни такси и разходи за енергия, поясни още министърът.

 

В Пловдив Георги Тодоров отри нова изпитна зала на ИА "Железопътна администрация". Тя ще подпомогне безпристрастността на изпитите, защото акцентът е безопасността на превозите.

От тук трябва да излизат достатъчно квалифицирани специалисти, които да са в услуга на потребителите на железопътната услуга. Безопасността на превозите е основен наш приоритет и ангажимент, подчерта Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 4| 2509 |05.07.2021 Транспортният министър: Подкрепям увеличаването на часовете за кормуване на кандидат-шофьорите . 19| 4159 |03.07.2021 Министър Минеков: Държим да направим публични всички действия по ремонта на Ларгото . 11| 2867 |02.07.2021 Здравният министър: Това е измамно спокойствие, не сме застраховани от нова вълна . 5| 3051 |30.06.2021 Новият шеф на АПИ: Няма достатъчно пари за ремонти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ