Реклама / Ads
23| 4768 |23.02.2011 НОВИНИ

Д-р Тренчев: БГ-елитът е загубил своя здрав разум

.
д-р Константин Тренчев
Признавам си – не съм виждал в 20-годишния преход толкова ожесточена битка. Тази ожесточена битка обаче ангажира цялата енергия на тъй наречения политически елит. Това каза лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.
 

"Няма да е зле обаче политиците малко да си дадат сметка, че от тези борби първо те ще загубят – и едните и другите, те се отслабват взаимно. Второ, процесите в държавата чакат своето решение, а те са овластените да го вземат", добави Тренчев. Според него теоретично съществува някаква възможност сред "елита" да надделее здравия разум, но това едва ли ще се случи.

Синдикалният лидер е на мнение, че нищо няма да излезе от идеята на любимия му министър Симеон Дянков, който вчера изложи подробно намеренията си да въведе фискален борд. "Вицепремиерът пак се е поддал на някакви свръхценни идеи", коментира той.

По думите му, правителството бърза с приватизацията и концесията на държавни предприятия, летища и пристанища и обяснението е, че няма пари. Синдикатите настояват за борд за устойчиво развитие, който да бъде към премиера Бойко Борисов. Те са на мнение, че антикризисните мерки не са довели до желаните резултати и са категорични, че не е необходимо въвеждането на фискален борд, а на интеграционна политика за икономическо, социално и екологично развитие.
"Държавата се намира във валутен борд. Ако я поставим и във фискален борд, ще попадне в една устойчива мизерия", коментира Пламен Димитров, президент на КНСБ. Димитров съобщи, че само за една година заетите у нас с намалели с 295 хил. души. Тези данни за миналата година той определи като ужасяващи и неочаквани. С 260 хил. души са намалели заетите в частния сектор, а с 35 хил. в публичния. В сравнение с 2009 г., когато са били 17 млрд. 573 млн. лв., за миналата година средствата за работни заплати в цялата страна са били 16 млрд. 380 млн. лв. Очаквайте подробности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5194 |10.02.2011 Д-р Тренчев: Станах заложник на собственото си творение . 20| 5270 |08.02.2011 Тренчев: Нека кажат за агентите в синода и мюфтийството! . 29| 5296 |16.01.2011 К. Тренчев:Социално-икономическата криза е най-важна! . 0| 5070 |29.11.2010 65 млн. души са загубили личните си данни от кибератаки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads