Реклама / Ads
3| 4983 |23.10.2007 НОВИНИ

За трети път отхвърлиха вота на недоверие към правителството

.
Народното събрание отхвърли поискания вот на недоварие към правителството на Сергей Станишев заради кризата в образованието.160 депутати от мнозинството подкрепиха правителството и гласуваха срещу поискания вот на недоверие.„За” него гласуваха 61 депутати от опозицията, а един гласува "въздържал се". Общо гласувалите бяха 222 депутати.
 

Малък скандал е предшествал гласуването на вота, след като Иван Сотиров е коментирал, че вчера опозицията не е получила достатъчно отговори.

Всеки един от вотовете е бил насочен към различни министри и е имал за цел да разклати тройната коалиция, това каза непосредствено след гласуването министър-предеседателят Сергей Станишев.

От самото начало беше ясно, че искането за 100% увеличение на учителските заплати е нереалистично. Това го разбраха и самите учители, заяви още министър-председателят Станишев.
От парламентарната трибуна Сергей Станишев благодари на всички народни представители, които са подкрепили правителството, но не само заради самото правителство, а заради цялостната обстановка в страната. Както вчера, по време на дебатите около вота, така и днес премиерът се обърна към българските учители с благодарност за това, че със своята стачка са предизвикали обществен дебат за качеството и състоянието на българското образование.
“Днес българското образование е далеч от това, което искаме да видим – и като ниво на учителите, и като качество на самото образование, и като конкурентоспособност”, каза премиерът и допълни, че действително образованието е приоритет на държавата и правителството.
Премиерът каза още, че от дебатите около вота става ясно, че опозицията не предлага нова различна политика от тази на управляващите, която е заложена в Националната стратегия за развитие на образованието.
“От тази гледна точка тезата, че няма воля у правителството, не издържа на фактите”, категоричен бе Станишев.

Това е третият поред вот на недоверие към кабинета „Станишев”. През март мнозинството отхвърли втория вот, който беше поискан заради политиката на правителството в сферата на здравеопазването. Дебатите по него се проведоха на 28 февруари и продължиха около седем часа.

През април 2006 година подкрепа не събра и вотът на недоверие, внесен заради несправяне с последствията от наводненията.

Искането за вот на недоверие към кабинета "Станишев" е внесено от 50 депутати от десницата. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6786 |23.10.2007 Двама агенти на ДС разконспирираха в ЦИК . 0| 5159 |23.10.2007 Осама бен Ладен стяга редиците на „Ал Кайда” . 0| 5432 |23.10.2007 120 млрд. долара печели италианската мафия годишно от рекет . 0| 4568 |23.10.2007 След дъжда - огън; ефектът - пак задръствания в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads