Реклама / Ads
15| 3586 |18.11.2021 НОВИНИ

Трифонов: На България ѝ е необходимо правителство. Компромисът е потребен и той ще бъде направен

.
Слави Трифонов Източник: БГНЕС
”Има такъв народ” ще подкрепи правителство с мандата на ”Продължаваме промяната”. Това заяви пред БНР лидерът на ИТН Слави Трифонов.
 

"На България ѝ е необходимо правителство, което е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се премахне, да се тръгне в съвсем друга посока от това, което представляваше правителството на ГЕРБ и управлението, което ни се демонстрираше и на което бяхме подвластни 12 години", посочи той.

 

Трифонов подчерта, че преговорите ще се случват "пред очите на хората":

 

"За за бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се с прави с кризите, които предстоят на всички ни - и енергийна, и здравна, и икономическа. ... Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен". 

 

Трифонов беше категоричен, че няма да приемам всичко безрезервно, но ще бъде смирен и ще направи всичко възможно да има правителство:

 

"Сега има нови цели и нови препятствия. Ако се втренчиш в това, което се е случило, едва ли ще може да се реализира правителство. В това е смисълът да си смирен и да направиш компромис".

 

По думите на Трифонов в коалиционните преговори трябва ясно да се разпишат ангажиментите и компромисите, които поема всяка от партиите, която ще се включи в бъдещото правителство.

 

Коментарът му за слабия резултат на ИТН на изборите за 47-о Народно събрание:

"Една част от хората, които имаха надежда, че ще се състави правителство с наш мандат, бяха разочаровани и това вероятно са хората, които не са гласували за нас. Затова в момента сме длъжни да направим всичко възможно, за да има правителство, но не по някакви политически цели, аз съм практичен човек". 

 

Той подчерта, че не се е включил в политиката, за да става политик, а за да свърши някаква работа, която да е от полза за всички.

 

Прогнозата на Слави Трифонов за съставяне на правителство с мандата на ПП е, че ще бъдат положени усилия, за да го има, но няма никаква гаранция дали ще се случи. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6796 |18.11.2021 Петър Воденски: Сега ми стана ясно как България е паднала под турско робство навремето . 3| 3267 |18.11.2021 Проф. Гетов: ЕМА разглежда две лекарства срещу COVID-19. За България ще има, но е скъпо . 7| 2894 |17.11.2021 България е спряла доставката на AstraZeneca . 7| 2990 |17.11.2021 “Да, България!” гласува мандат на Христо Иванов за преговори с ПП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads