Реклама / Ads
0| 3797 |04.10.2019 НОВИНИ

Трима от ДАИ-Пловдив остават в ареста

.
Трима от арестуваните по разследването за корупция и длъжностни престъпления в ДАИ-Пловдив остават в ареста. Това съобщиха от прокуратурата в града. Временно изпълняващият длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена от ареста.
 

Тримата, които остават в ареста, са от отдел „Контрол на административната дейност”. Единият от тях е в системата от 30 години. Прокуратурата твърди, че има данни, че тримата са изнудвали транспортни фирми, за да не им издават актове и да не им се отнемат лицензи. Схемата е действала близо 2 години. През това време единият от инспекторите успял да си накупи десетки недвижими имоти, допълва НТВ.

 

Схемата е била една и съща – за да си затварят очите, са искали подкупи.

„Пристъпвало се е към съставянето на някакъв акт за едно нарушение, при условие, че са налице 20. В част от случаите изобщо не са съставяни актове. В част от случаите става въпрос за липса на психологическа годност на шофьорите. Тирове се водят, че не са на пътя, а с тях се транспортират месни продукти, които стигат до нас”, заяви Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

 

Едно от изнудваните дружества е с над 300 камиона. Собственикът платил подкупи от 10 000 лева. Оплаквания има и от още 2 транспортни фирми. Голяма част от изнудваните обаче са отказали да съдействат на прокуратурата. Затова държавното обвинение ще поиска пълна проверка на дейността им.

 

„Вероятно ще им бъдат отнети лицензи и ще им бъдат съставени актове. Това е бизнес мазохизъм”, заяви Румен Попов. Тримата задържани инспектори са на възраст между 40 и 54 години. Най-възрастният има 12 имота. Ще му бъде извършена данъчна проверка на средствата. „Обвиненията са за подкупи, чрез изнудване от длъжностни лица. Наказанието е от 3 до 10 години”, заяви Георги Гешев, наблюдаващ прокурор.

Прокуратурата ще поиска от съда да удължи ареста на тримата инспектори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3860 |03.10.2019 Прокуратурата решава за ареста на 7 души от ДАИ-Пловдив . 0| 3634 |02.10.2019 ДАНС проверява ДАИ-Пловдив за корупция по сигнал на бизнесмен . 0| 4104 |01.09.2019 Трима от ранените в Лион са в тежко състояние . 2| 4496 |31.08.2019 Задържаните за убийството край Негован остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads