Реклама / Ads
0| 3411 |02.12.2021 НОВИНИ

Трима души са обвинени за отвличане на мъжа под Бузлуджа

.
Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняеми трима души - на 22, 20 и 25 години, за това, че на 30 ноември в село Дунавци, в съучастие помежду си са отвлекли намерения под Бузлуджа мъж на 34 г., съобщиха от обвинението.
 

Властите с подробности за задържаните за нападението на мъжа под Бузлуджа

Тримата са обвинени и в това, че на 30 ноември в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на Шипка са отлекли мъжа. Спрямо единият е повдигнато обвинение и за опит за убийство на мъжа.

 

По делото е установено, че тримата обвиняеми са отвлекли мъжа и с автомобил го откарали в местност под връх Бузлуджа. Там го малтретирали, като му бил нанесен побой и прободни рани в корема.

 

Пострадалият мъж бил завързан за дърво, след което тримата си тръгнали. Пострадалият е бил открит от случайно преминаващ гражданин, който подал сигнал на тел. 112. 

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянно задържане. 

 

Подробности по случая бяха изнесени на брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР. В него участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор, Георги Видев, зам.-окръжен прокурор, и Николай Колев, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

 

"Първоначално пострадалият се е опитал да подведе разследващите полицаи, след като излиза от упойка. Той е разказал, че се е запознал с нападателите си в ресторанта на жп гара Казанлък, напили са се и те са го пребили.

 

По-късно става ясно, че той и двамата му нападатели се познават, а спорът между тях е за изчезнала вещ, която не е много скъпа", обяви старши комисар Николай Колев.

Раненият 34-годишен казанлъчанин, жител на ромския квартал "Кармен", е опериран, без опасност за живота и е стабилизиран.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3217 |02.12.2021 Русия задържа трима украински шпиони. Единият планирал терористична атака . 3| 3106 |29.11.2021 Оставиха в ареста обвинения в убийството на 21-годишна жена в София . 3| 3673 |27.11.2021 Разбиха престъпна група за сексуални услуги, трима са задържани . 10| 3534 |24.11.2021 Повдигнаха обвинение на жена, набила трима заради забележка за маска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads