Реклама / Ads
2| 2838 |22.02.2022 НОВИНИ

Триото в БСП, дори затруднено, срещна пълна зала във Видин. Продължават с Търново

.
По покана на активисти, макар и с някои затруднения във връзка с ковид-карантина, триото Крум Зарков (присъстващ дистанционно), Петър Витанов и Станислав Владимиров акостира във Видин. Местната организация припомня проблемите на града и настоява левицата най-сетне да защити целия Северозападен регион с действията си. Ето как във Видин триото на БСП видя будни хора, които търсят пътя наляво и са готови да водят открит разговор.
 

Населението страда от проблемите на безработица и обезлюдяване

 

Крум Зарков припомня, че е нужно левицата да се бори за своята идея за конкретна политика за Северозапада със специален закон и специален фонд, който да обезпечи тази политика.

 

„Видинският регион е много силно засегнат от феномени, които засягат цялата страна, но сякаш се концентрират при вас- феноменът на обезлюдяване, на липса на перспектива, на напускане на младите хора и застаряване на населението. Всичко това са много сериозни предизвикателства и те няма да могат да бъдат преодолени просто от пазара. Тук трябва целенасочена държавна политика и аз се надявам, че това правителство може да я направи." - коментира пред БНР-Видин социалистът.

 

От срещата става видно, че самата БСП-Видин има своите тежки проблеми

 

Опитът и енергията, с която младите социалисти по думите на Витанов разполагат, цели да даде нова перспектива пред БСП – не да я разцепи, а да възстанови свободния дебат и правото на различно мнение вътре в партията, да изкорени страха и да върне левицата като основна политическа сила.

 

Надежда има, местните избори са важни

 

„Надежда има. Днешната среща и пълната зала, която виждам, го показва. В страната има много социалисти, които не спят, които са будни, не се отказват, не се примиряват, не чакат, търсят път напред, път наляво. Страната ни има нужда от голяма лява партия, която може да бъде само БСП", категоричен е Зарков.  По думите му БСП има нужда от самата себе си, не от война срещу самата себе си.

 

„Върнем ли си позициите в местната власт, хоризонтът пред БСП ще бъде различен", категоричен е кметът на Перник Станислав Владимиров.

 

Обиколката продължава

 

След интереса в Дупница в двучасов разговор и препълнена зала във Видин, младите социалисти се насочват към старата столица Велико Търново, където в петък ще се срещнат със симпатизанти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3654 |22.02.2022 Проф. Луджев: Грешно и лошо решение дори за Русия . 12| 3573 |17.02.2022 Политици, когато крадете, помнете Исус от Айтос. Той дори няма обувки, но върна портмонето, а вие кога? . 13| 3505 |10.02.2022 Politico: Дори мирните споразумения за Украйна могат да са руско оръжие . 4| 5687 |08.02.2022 Елена Йончева към френския министър на въоръжените сили: Недопустимо е дори да се говори за война в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads