Реклама / Ads
24| 14410 |22.08.2008 НОВИНИ

Тройно по-високи заплати в ДАНС - дъжд от рапорти за напускане в МВР

.
Много от служителите на МВР са демотивирани и търсят начини да напуснат системата. Една от основните причини е голямата разлика в заплащането между вътрешното ведомство и Държавната агенция „Национална сигурност".
 
Става дума за ножица от 800 лева месечно възнаграждение в МВР срещу 2400 в ДАНС. Само в София рапортите за напускане били около 800, научи Frognews.bg. Преди няколко дни в. „Труд" написа за проблема, но не съобщи причината. По-скоро се намекна, че става дума за настроениая сред служителите от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", която по същество се разпадна и държавата не намери начин да използа капацитета на нейните професионалисти. Според сервираната информация от ръководството на МВР става дума за трансформиране на кадрите в други звена на системата. Истината обаче е, че един на девет човека от ГДБОП намира място в ДАНС. Останалите се оправят кой както може.

Министър Михаил Миков започна добре с отстраняването на стари кадри, за които се знаеше, че са свързани с хора от сенчестия бизнес. Грешката му бе, че формулираше извеждането им като пенсиониране, без да изтъкне липсата на професионални качества и лоялност към системата. Закъсня и процеса по издигане на млади и можещи кадри, което разколеба личния състав, коментират ченгета. В същото време ДАНС набра скорост с няколко показни акции и чрез своето лоби в изпълнителната власт успя да си създаде име на действаща структура, която измести МВР на заден план, категорични са спецове.

Разчитаме на горещото време да скапе канабиса по нивите в Петричко, шегуват се горчиво доскорошни антимафиоти. Според тях те биват наказани заради корумпираните си началници и скандала с бившия вътрешен министър Румен Петков. Всъщност точно от нас излязоха разкритията и сега плащаме. Очевино никой не е искал да се разравят лайната, категорични са бопаджии. Като доказателство те посочват бездействието на прокуратурата по разследването на невероятните разкрития отпреди 3-4 месеца.

Кадровият проблем може да изправи МВР пред голямо изпитание, защото разследвания, почнати преди време, отлежават, а крупни бандити се разхождат на свобода. Такива са по линия на контрабандата с петрол и цигари. В момента имало преразпределение на играчите по митническия трафик. Едни бивали уволнявани или премествани на други места, за да се вкарат на тяхно място свои хора на новото ръководство, твърдят запознати. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4744 |11.07.2008 Работниците от "Кремиковци" отвоюваха заплати със среднощна блокада . 0| 5041 |09.07.2008 София, Варна и Бургас изравниха заплатите . 7| 5021 |08.05.2008 М. Велчев: Пенсиите нагоре, заплатите с уговорки . 9| 5737 |05.05.2008 Вдигат заплатите на медиците от „Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads