Реклама / Ads
10| 3744 |16.10.2018 НОВИНИ

Цацаров: Политически рейтинг не се прави от трупове

.
Сотир Цацаров
Нито аз , нито колегите ми са изключили която и да е от възможните версии. Хипотезата за журналистическата дейност не намира опора. Основното е спонтанно нападение извършено от Северин. При този разпит той не отрича извършеното убийство. Описва фрагментарно и отказва да говори за сексуалното посегателство. Обясненията му не кореспондират със събраните доказателства. Основният разпит ще се проведе тук. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по НТВ.
 

Няма поведение, което да сочи за конфликт. Става дума за груба и брутално нападение.  Северин  е признал, че предният ден е употребявал алкохол и наркотици, без да уточнява какъв вид. Няма данни за негово заболяване. Предприети са бързи действия за напускане на страната. Това  не говори за негови каквито и да е дефицити. Действията по разследването предстоят сега, след връщането му тук.

 

Когато отидохме в Русе, там ни чакаше изготвен психопрофил. Сега като чета този психопрофил, той отговоря на 90 процента от личността. Примитивно  съзнание, нагон, изключителна жестокост и при  осъществените сексуални посегателства спрямо жертвата. Бих казал необяснима жестокост. Понякога човешкото съзнание ражда необясними жестокости.

 

Той отрича каквото и да е посегателство на половата неприкосновеност. За нас доказателствата са безспорни. В дома му са иззети бельо и панталон. По тях има кървави следи, чиито ДНК съвпада с профила на жертвата. Обратното-по тялото на жертвата има биологични следи. Те дават ДНК профил, който напълно съвпада с неговия ДНК-профил. Спекулациите се появиха на един много ранен етап.

 

Целяха да покажат, че у нас се убиват журналисти заради тяхната разследваща дейност.  Този сценарии ще се повтаря . Той има дори своите политически измерения. Наслушахме се на всякакъв вид инсинуации. Политически рейтинг не се прави на трупове. Бързото разкриване се дължи на професионалната работа и добро стечение на обстоятелствата.

 

По отношение на „Джи Пи груп“ той обясни: При нас предмет на работа е съвсем друг. Свързан е със сигнал за търговски дружества и юридически лица с нестопанска цел и сигнал  за неправомерност при усвояване на тези средства.

 

Образувано е досъдебно производство за пране на пари. Наложен е запор по наше искане върху паричен превод от Българи към чужда банка за 14 млн. евро. Той е на физическо лице. Парите са усвоявани от свързани лица и свързани фирми.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7492 |10.10.2018 Цацаров: Задържаният е счупил носа на Виктория, имало е извратени действия, починала е от аспирирана кръв . 4| 3765 |07.10.2018 Борисов: Не съм позволил никакви политически чистки в МВР . 11| 5122 |06.10.2018 Никола Филчев: Правосъдието винаги е използвано за политически натиск . 3| 3964 |01.10.2018 МВнР: Време е политическият елит на Македония да покаже зрялост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads