Реклама / Ads
2| 5297 |03.08.2007 НОВИНИ

Цените по морето бъркат здраво в джоба на туристите

.
В Слънчев бряг, Несебър и Златни пясъци цените за нощувка в единична стая варират между 90-135 лева, а за легло в двойна – между 65 и 120 лева. Седемдневният пакет за един човек в тризвезден хотел в Созопол от 13 август до 23 август ще бъде 315 лева.
 
По северното ни крайбрежие четиризвездните хотели предлагат нощувка за 196 лева за минимум 3 дни престой и за 158 лева при седемдневна почивка. В хотели с две звезди нощувката е 50 лева. В Албена цената на ден варира от 50 до 100 лева в зависимост от категорията.
Ако поради финансови или други причини не може да отделите повече време за море, курорти като Обзор предлагат уикенд нощувки за 131 лева. В Китен и Приморско ,,all inclusive” пакетите за вечер са към 70 лева, в които се включват закуска, обяд и вечеря.
Естествено остава и алтернативата частна квартира с досадна хазяйка и санитарен възел за всичките 15 наематели в къщата. Там в повечето случаи може евентуално да използвате 1/3-та от рафта на 40-годишния хладилник ,,Мраз”, който се затваря с помощта на ластик.

 

hora.jpg
След като се отпуснете на плажната ивица, шансът да бъдете затрупан с всякакви прищевки и вкусотии е толкова голям, колкото да срещнете баби и дядовци по курортните гари, които предлагат квартири. На пясъка се предлага всичко, което става за ядене и от което човек има нужда. Цените, обаче, са зашеметяващи – малка кофичка с плодове край Слънчев бряг струва 5 лв., а варен геврек – 2 лв. Печеният слънчоглед се харчи като за маслобойна от българските туристи, които събират погледа на чужденците. Светкавичното люпене на семки от нашенци се оказва доста сложна задача за западняците и те се отказват още на първото пликче. За сметка на това българинът показва завидни умения и влага доста ентусиазъм. Варената царевица пък - любима на малки и големи, се продава между 1 и 3 лева в зависимост от курорта. Ако предпочитате други занимавки - има: захаросаната ябълка е левче, а печеният картоф - 3 лв.  Придвижвате се трудно или не желаете да ходите пеша - таксиметровите шофьори винаги са готови да „помогнат”. Жълтите коли по Черноморието държат челна позиция в първенството по тарифи с начална такса 5 лв. (по-добре се обадете за частен хеликоптер), която светва на апарата веднага щом клиентът влезе в таксито. Оттук нататък се отчита 3,50 лева на всеки пропътуван километър.

Онези, които са пристигнали на курорт с личния си автомобил и имат намерение да се возят с него през цялото време, трябва да знаят, че и това удоволствие е скъпоструващо. В източната зона на Слънчев бряг се плаща 1 лев на час за паркинг, а в западната – 2 лв. Такива са цените и в Златни пясъци. В Албена при влизането в курорта с автомобила си, туристът получава карта. Чрез нея се отчита колко време е стоял в Албена и се изчислява цената за престоя. Стоите ли по-малко от половин час, разходката ще ви излезе безплатна. frognews.bg

 glarysi1.jpg  снимки Вяра Йовева
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6328 |01.07.2007 Джулай морнинг настъпи навсякъде по морето, в Бургас използват деня, за да борят наркотиците . 0| 5365 |04.03.2007 Цените на основните хранителни стоки хвърчат нагоре . 0| 5622 |28.05.2007 Пак вдигат цените на тока и парното от 1 юли . 0| 5650 |12.04.2007 И Малкия Маргин излезе от ареста по здравословни причини, страдал от епилепсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads