0|
5547
|04.03.2007
НОВИНИ
Цените на основните хранителни стоки хвърчат нагоре
Анализ на държавната комисия по стоковите борси и тържища сочи, че цените на повечето основни хранителни стоки през февруари 2007 г. са доста по-високи в сравнение с последните пет години.
Цените на някои от основните хранителни стоки са се увеличили през февруари спрямо януари. Това се посочва в анализ на Държавната комисия по стоковите борси и тържища за движението на цените на хранителните продукти през февруари.
През февруари най-голямо увеличение на цените на едро сред основните стоки е регистрирано при на ориза - 5,2%.
С около 2-3% е увеличението при цената на захарта, фасула, лещата и млечните произведения. Без промяна през февруари спрямо януари са цените на брашното и на яйцата. Намаление на цените е регистрирано при пилетата - 5,4%, кренвиршите – 2% и олиото - 0,6%. През февруари, спрямо януари, се наблюдават по-ниски цени на някои плодове и зеленчуци: лук - 1,4%, домати - 4,5%, зеле - 3,2%, ябълки - 7,5%, портокали - 4,7% и мандарини - 11,4%.
По-високи са били цените през февруари в сравнение с януари на картофите - 3,3%, чесъна - 11,7%, краставиците - 8,9% и бананите - 14,8%.
Сравнителният анализ на цените на едро през февруари за последните пет години показва, че цените на повечето основни хранителни стоки през февруари 2007 година са на по-високо ниво.
Анализът на движението на цените на едро на плодовете и на зеленчуците за февруари в периода 2003 - 2007 година показва, че през настоящата година цените на чесъна, лука, картофите, доматите и бананите са по-високи спрямо същия период на предишните години. На по-ниски цени сега са се търгували ябълките и краставиците
През февруари най-голямо увеличение на цените на едро сред основните стоки е регистрирано при на ориза - 5,2%.
С около 2-3% е увеличението при цената на захарта, фасула, лещата и млечните произведения. Без промяна през февруари спрямо януари са цените на брашното и на яйцата. Намаление на цените е регистрирано при пилетата - 5,4%, кренвиршите – 2% и олиото - 0,6%. През февруари, спрямо януари, се наблюдават по-ниски цени на някои плодове и зеленчуци: лук - 1,4%, домати - 4,5%, зеле - 3,2%, ябълки - 7,5%, портокали - 4,7% и мандарини - 11,4%.
По-високи са били цените през февруари в сравнение с януари на картофите - 3,3%, чесъна - 11,7%, краставиците - 8,9% и бананите - 14,8%.
Сравнителният анализ на цените на едро през февруари за последните пет години показва, че цените на повечето основни хранителни стоки през февруари 2007 година са на по-високо ниво.
Анализът на движението на цените на едро на плодовете и на зеленчуците за февруари в периода 2003 - 2007 година показва, че през настоящата година цените на чесъна, лука, картофите, доматите и бананите са по-високи спрямо същия период на предишните години. На по-ниски цени сега са се търгували ябълките и краставиците
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads