Реклама / Ads
15| 14449 |30.05.2019 АКТУАЛНО

ЦИК чрез фина фалшификация натаманява изборите

.
Проф. Михаил Мирчев Източник: БГНЕС
ЦИК на четвъртия ден не е успяла да преброи бюлетините и това поставя големи въпросителни, заяви социологът и политолог проф. Михаил Мирчев. По закон, в сряда трябваше да са приключили. В момента изборите се натаманяват чрез ЦИК.
 

Става въпрос за по малко от 5 процента бюлетини, които не могат да преброят трети-четвърти ден. Да бяха ги броили втори път няколко човека, пак щяха да ги преброят до вторник, каза Мирчев и постави въпросителните, които водят до този негов извод:

 

За много малкия процент на Демократична България - дали е над 5,88 ?

 

За процента на ГЕРБ, който не им стига за седмия депутат -и не за кого да е, а за любимката на Западна Европа и лично на Бойко Борисов ?

 

За процентите на ДПС, за които предварително излизаха в европейски и американския прогнози, че ДПС са в риск да нямат и трети мандат ?

 

За преференциите: говори се за 200 000 скрити преференции/ още не са обявени / .Знаете ли какво става като проблем в листата на БСП, например, на Велизар Енчев не му стигат съвсем малко гласове, за да избута Иво Христов надолу. В листата на ГЕРБ нма да се учудя, ако бъде избутан Александър Йорданов от шестата позиция.

 

За ДПС: Случаят с депутата Делян Пеевски, който дойде в парламента, за да се откаже от мястото си на евродепутат, защото " е по-нужен на България", Мирчев определи като циничност и огромен и то общоевропейски скандал, защото личност като него, е недопустимо да бъде допуснат в европарламента. Няколко години вече се опитва да ни прави на дебили нас всички.

 

За БСП: формално загубиха, но не е катастрофа. Те не могат да се разберат, загубили ли са, или са спечелили.А вътрешнопартийната опозиция определя резултата от изборите за БСП под термина "катастрофа", но според Мирчев, петте червени депутата, не могат да се определят като "катастрофа" за партията. Но този успех е половинчат, защото бяха заявили, че ще бъдат с повече проценти, с повече депутати и за първи път ще победят. И затова, отвътре злорадство и отвън злорадство и те са медийната дъвка вече четири дена.

 

Проф. Мирчев определи като странно гласуването в за ВМРО в секциите на четирите цигански махали на Пловдив. Той припомни обидите на Каракачанов към тях преди месеци и сега, те гласуват точно за него. Според Мирчев, процента на ВМРО е изкуствено набъбнат, също от фалшифициране.

 

За ГЕРБ: Победителите са победители, които нищо не са победили. Последната седмица с проведена като по учебник кампания от Борисов и открадната победа поради фини фалшификации. Те откраднаха победата и това е много горчива победа за тях. Ще видим как ще се справят занапред.

 

Когато се прави фалшификация обикновено на главния съперник се отнемат 2-3

процента, мисля, че действителния процент на БСП е по-висок от това което се показва, примерно, вместо 24 процента, той е около 26-27, и обратно, партията добавя на себе си, или на партньорска партия, примерно на ВМРО два процента, или на ГЕРБ. За това действа огромен военизиран механизъм на едно лице, което се нарича Цветан Цветанов. Между другото, този механизъм не и измислен от ГЕРБ. Беше пробван от БСП през 90-те години, и след 2001 г. беше доведен до съвършенство от партията ДПС .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6435 |13.05.2019 ВАС ”заповяда” на фонд ”Земеделие” да даде информация за одобрените за финансово подпомагане . 9| 15023 |10.03.2019 Илиян Василев: Доган и Пеевски да финансират мюфтийството . 15| 6437 |12.10.2018 Борисов вади „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране . 6| 8692 |20.07.2018 Илиян Василев: Поправката ”Домусчиев” е финансов удар и хаос за държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads