Реклама / Ads
7| 6699 |02.06.2015 НОВИНИ

Цинично е държавата да прави компромиси в Гърмен

.
Румен Петков
Кой си ти, че за теб държавата да прави компромиси, при положение, че ти вече си нарушил закона“, недоумява Румен Петков. Нямаме ли законово отношение към всички, няма как да успокоим отношението. Аз не мислям че това ще се оправи с махането на глави на един или друг началник, категоричен бе Петков от АБВ в сутрешния блок на bTV за положението в Гърмен.
 
По мое мнение не е приемливо група български граждани да се определят като преговарящи с държавата, още по-малко е приемливо в част от тези групи да присъстват хора с открояващо се криминално минало, изтъкна той. Според Петков в Гърмен очевидно е нарушаван законът и да се предлага сега на тези, които са нарушили закона, да си купуват земята на цена от 1,20 лв. е цинично. „Това обижда българския гражданин. Това е нередовна процедура, това е абсурдно!

Ние не можем да напечатаме бюлетините за изборите, сега ще печатаме бюлетините за референдум. Това обяви Румен Петков от АБВ по повод предложението на президента Росен Плевнелиев за избори 2 в 1. Според мен има смисъл, но много зависи как ще подготвим референдума и какви въпроси ще заложим вътре, подчерта Петков. Аз за себе си имам едно притеснение, че в общински избори ще бъде много трудно съчетание, защото ще говорим за местна политика, за национална политика, смята той.

„Очевидно е, че има напрежение там – или се искат оставки, или нещо друго. Не искам да ставам част от говорещите негативно за лявото като цяло. Ние от АБВ мислим, че е нужен сериозен дебат за бъдещето не левицата, иначе я обричаме“.Това бе коментарът му за процесите на разпад в БСП.

Ако още се забавим с мерките срещу Гърмен, ще пламнем. Да се стартират законодателни мерки. Да се преговаря с местните. Защото не можеш да сложиш във всяка ромска къща жандармерист. Това пък заяви пред Нова телевизия проф. Михаил Константинов.„Хайде, Гърмен ще го потушите, но такива случаи има в цялата страна”, добави той.

„Прави ли ви впечатление, че почти всички убийства, извършени от цигани, са заловени. Защо? Защото на следващия ден баронът ги води в полицията”, заяви още Михаил Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6221 |31.05.2015 Джамбазки за Гърмен: Циганската махала не уважава държавата . 1| 5308 |29.05.2015 Шефът на болницата в Русе: Не съм се правил на клошар, извърших рутинна проверка . 1| 5613 |29.05.2015 Стойнев: Управлявате бюджета, както правите пътища – на парче и не съвсем качествено . 6| 4633 |28.05.2015 Депутати внесоха проект за избор на нов управител на БНБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads