Реклама / Ads
18| 4326 |23.09.2024 НОВИНИ

Цинизъм и лъжи: Какво няма да прочетете в медиите, които хвалят шефа на руската АвтоВаз и новата Нива?

.
Максим Соколов дрънка лъжи за "нови" постижения...
Руски, а подир тях и няколко проруски, но списващи се в България медии, венцехвалят, включително и на празничния 22 септември, „нови руски автомобили“. От АвтоВаз съобщили, че скоро – неясно точно кога, - ще се появи нов модел Лада Нива. Национална гордост и мечти за бъдещ триумф.
 

Цитиран е шефът на АвтоВАЗ Максим Соколов, който не спира медийните фойерверки за новия продукт. Обещава супер джип, но така и не уточнява за Niva Legend или Niva Travel става дума. Задава се руски всъдеход, който ще разбие конкуренцията, най-вече японската, изхвърля се Соколов.  

 

С една малко подробност: Вместо досегашните 122 к.с. двигателят ще е с 90 к.с. Още по-вероятно е руснаците да се задоволят с 83 к.с. Уж „световен“ хит, а данните повече от мижави…

Дори руски издания опитват да охладят оптимизма на директора-милионер, припомняйки, че SUV моделите на Toyota, Mitsubishi, Suzuki, Mazda и Nissan са ненадминати във всякакви професионални и потребителски класации. С тях се конкурират много здравите машини на Ford и технологично новаторските Audi. Разбира се и някои американски модели, но те са от категорията „лукс“.

Няма да правим сравнение между тях и Лада Нива, защото не сме толкова жестоки…

 

Соколов позира за рекламни снимки с новия си служебен джип, който обаче се оказва изцяло китайски FAW Bestune T77. Единственото руско в него е емблемата на предната броня… Нищо друго, признава специализираното руско издание ixbt.com.

 

Максим Соколов е известен с възторжената си подкрепа за Путин и войната срещу Украйна. В едно интервю през 2022 г. той показва снимка на знака Z, поставен в кабинета и в дома му. Не пропуска случай да назове страните от „колективния Запад“ престъпни, корумпирани, безнравствени и агресивни, съсипващи човешките съдби и ценности.

Заедно с Путин той призова всички руски чиновници и ведомства да карат само руски автомобили.

Браво! Истински руски витяз-герой!

 

Странно защо обаче Соколов и съпругата му кой знае защо притежават Mercedes-Benz CLS-Class 350D, BMW 630 и RANGE ROVER SV.

И не само това. Синовете на този супер патриот Максим и Роман са завършили престижния, но ултра скъп швейцарски колеж The American School In Switzerland. Там се образова в момента и малкият му син от втория му брак Константин. Другите двама вече са  … Bentley University (Массачузетс, САЩ).

Обучението на синовете му струва средно по 100 000 долара годишно за всеки един.

 

В Нижегородския университет таксата за студент е само 688 долара (защо цените на всички руски ВУЗ-ове са в американски долари е интересен въпрос…), но Максим Соколов предпочита да брои по 300 000 на година, а за цялото обучение около 4 милиона, за да са децата му в изгнилия и противен Запад, далеч от „Русия на ценностите, хуманизма и истинската демокрация“, както я нарича гуруто на Соколов  - Владимир Путин.

 

И за да изкара нужните парички, грижовният родител рекламира Лада Нива и зове руснаците да си купуват родното – всъщност китайско - производство. Също и да умират нейде в земите на Украйна. Синовете си обаче пази от армията, макар да са на 27 и 28 години (големите) и да са физически абсолютно годни за военна служба.

 

В българските медии, хвалещи Соколов и новата Лада Нива няма да прочетете тези факти.

 

А става дума за брутален цинизъм.

 

В същото време „копейките“ от „Възраждане“, БСП и обединената левица, патриарх Даниил, Президентството и всички страстни последователи на Путин и критици на "гнета на либерализма" ползват западни, а не руски автомобили. Всички.

Руската посланичка в София Елеонора Митрофанова се вози в луксозен, брониран Мерцедес S-класа.

 

То бива пропаганда, бива, но поредната руска изцепка е жалка и противна.

 

Михаил Миланов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2243 |23.09.2024 Ключова визита на Зеленски в САЩ. Представя план за победа, търси разрешение за удари по цели на руска земя . 4| 2746 |23.09.2024 Ядрените заплахи на Кремъл целят Западът да не позволи на Украйна да удря по руска земя. Путин мисли и нови форми на сплашване . 1| 2905 |23.09.2024 Земетресение разтърси Скопие тази нощ. Трусове имаше и в Чили . 2| 2256 |23.09.2024 Служебното правителство ще удря по вноса от Украйна. Моли ЕК да забраним украинските яйца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads