Реклама / Ads
5| 12317 |03.10.2017 НОВИНИ

Новият представляващ ВСС Боян Магдалинчев фалшифицирал протокол

.
Боян Магдалинчев
Магистратите се събраха на първото си заседание, за да изберат представляващ ВСС. Председателят на ВКС Лозан Панов предложи съдия Цветинка Пашкунова. Боян Магдалинчев беше номиниран от председателя на ВАС Георги Колев. Без дебат по предложенията, с 13 гласа ”за” Боян Магдалинчев беше избран за представляващ ВСС.
 
За Пашкунова гласуваха 9 души, а трима се въздържаха. Евгени Диков бе избран да подписва документите по трудовото правоотношение на представляващия ВСС.  Кадровият орган  избра и 7-членна работна група за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на ВСС и неговата администрация.

Това е второ участие на Магдалинчев във ВСС. Предишното беше свързано с огромния скандал между бившия председател на ВКС Иван Григоров и Магдалинчев във връзка с извършена фалшификация на протокол на ВСС от самия  Магдалинчев.

Помнят се и неговите действия като зам.-председател на ВАС да изолира определени магистрати, за да не могат да влязат в състава, който ще гледа делото на Петьо Петров - Еврото.  Тогава той прескочи заповедта на Колев, според която, след като с компютър бъде определен съдията докладчик, другите членове на състава се определят по старшинство. В този случай Магдалинчев е "пренаредил" съдии, за да включи удобни според него, за да се получи целеното решение по делото

Съдия Боян Магдалинчев, който беше основно действащо лице в порочния модел на администриране на Върховния административен съд, породил множество скандали и съмнения за манипулиране на дела. Ясно е, че г-н Магдалинчев не може да бъде лице на реформата в съдебната власт независимо дали едно реално проучване би потвърдило или отхвърлило съмненията, че той в много отношения наследи ролята на Венета Марковска, смятат магистрати.

Името му се свързва и с други скандали около случайното разпределение на делата.
Известни са негови нарушения като магистрат в съда при сформиране и на други 5-членни състави. За негови нарушения като ръководител в съда при сформиране на 5-членни състави, които са последна инстанция по актовете на властта, е свидетелствала съдия Диана Добрева от ВАС.  Едно от тези дела е "Юлен" за Националния парк Пирин.

Основното в концепцията на Магдалинчев е, че няма нужда от нови изменения в Конституцията и съдебния закон, защото последните са направени твърде скоро, за да се видят позитивите и негативите им. Според него е рано и за изваждане на прокуратурата от съдебната система.

Дъщерята на новото лице на ВСС Виолета Магдалинчева бе председател на съдебния състав, който гледа делото срещу "Наглите".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4838 |03.10.2017 Новият ВСС започна работа и се разцепи по въпроса за новия шеф на ВАС . 2| 6879 |01.10.2017 Новият лидер на ДБГ честити празника на Добрич със ”Слава на БКП” . 5| 4952 |29.09.2017 Боян Чуков: Разследват Бил Клинтън, а ние го каним в България . 2| 4203 |28.09.2017 Новият Бундестаг ще е с повече депутати мигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads