Реклама / Ads
8| 7437 |18.08.2018 АКТУАЛНО

Цв. Цв. учи на еnglish Бен Крос как се иска откуп и се целува ръка на кръстника

.
Цецо е щастлив, и младоженците са щастливи... Източник: Пресцентър на ГЕРБ
Холивудският актьор Бен Крос получи задълбочени уроци как се иска откуп, как се целува ръка на кръстника и др. подобни полезни съвети. Това стана по време на фестивала на носиите в Жеравна, наричан от някои „пещимал фест“ или „потури фест“.
 

До него с важни съвети за българските традиции бе не кой да е, а интелектуалният Олимп (защо не Еверест) на ГЕРБ Цветан Цветанов, за по-кратко Цв. Цв. Развълнувани очевидци разказват, че видният политик обяснявал на госта на чист английски, че ще запомни завинаги този ден. И наистина е така, защото Крос взе, че се ожени именно сред пушека от кебапчета и свирните на гайди и тамбури в китния планински градец.

 

На празника пяха и танцуваха ансамбъл „Българе“, както и други звезди и подзвезди на фолклора, свикани под знамената от шефа на „Българе“ Христо Димитров. Той е организаторът, а зли езици говорят, че е биз-бизе с Цв. Цв., откъдето идвали и щедрите хонорари за свършената работа.

 

Преди ден във Фогнюз написахме, че целокупният български народ ще бъде приканен да гледа цяла събота репортажи от Жеравна с главен герой Цв. Цв. Всяка година челникът на ГЕРБ е там, показва носии със затъкнати пищови и ками, прави се на войвода и омайва сбралия се народ с мъдри напътствия и статистики за благоденствието на страната. Кръшни репортерки с кенарени блузки в шевици пърхаха край "войводата" и му подаваха микрофона час по час.

 

А това, че Бен Крос е получил съвети как да иска откуп не е фалшива новина. Казва го самият баш организатор Христо Димитров пред микрофона на БНР: „Това, което е нещо, което няма как да се повтори на някой друг фестивал, ще бъде сватбата на холивудския актьор Бен Крос, който взе решение да се ожени по традиционен български начин, облечен с българска национална носия пред толкова много хора. Самият факт, че Бен Крос решава да направи това нещо е един голям преклон пред българската традиция и пред българския фолклор и пред България въобще. Мисля, че всеки, който присъства на фестивала, никога няма да забрави тази сватба – как ще го бръснем с бръснача, как ще се бори за тази булка, как ще му искаме откупи, как ще целува ръка на кръстника и ще му иска прошка, как ще ѝ търси обувката, която ще е скрита, как ще го захранват с погача с мед и ще го лъжат, че животът е сладък. Това никога не са го виждали в Холивуд“.

 

Е, виждали са го и в Холивуд, но повече на кино и по-малко в живота, Ицо. Но да се иска откуп, да го лъжат, че живота ще е сладък, да целува ръка на кръстника - това са наши традиции. Току виж утре политиците обвързали корупцията и мафията с българските традиции и край на борбата с лошите явления. Как пък Цацаров не се сети досега? Добре, че е Цецо...

 

В дописката все пак има една фалшива новина и тя е, че Цв. Цв. е разговарял на английски. Няма как да стане, сами разбирате.

 

Между другото, да се празнуват сватби и да се правят купони сред туземци не е новост. Има много примери.


.
Някои предпочитат Африка пред Жеравна...

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8444 |10.07.2018 Майките на деца с увреждания искат да се разследва НПО-то на Адриана Стоименова . 1| 6228 |02.06.2018 Спаси София искат спешни мерки за безопасност по булевард Дондуков . 9| 10558 |23.05.2018 Христо Иванов пред Фрог: Борисов иска да е любимият пудел на Путин . 15| 15047 |09.05.2018 Фрогоко: Сенатор Джон Корнин иска санкции в България за фалирането на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads