Реклама / Ads
20| 5230 |25.08.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Надявам се съдебните решения да не зависят от нечисти пари

.
Цветан Цветанов
Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха килърите; на тях не им тежи въобще нищо, докато върху изпълнителната власт тежи всичко; обвинителните актове за Наглите и Ал. Петров са почти готови, каза министърът.
 

Двама от Килърите отново са в ареста, стрелецът на Юри Галев също е там по друго обвинение, само Пешо Сумиста е на свобода, обяви в предаването „Денят започва" на БНТ и Дарик радио министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов. Всяка институция и всеки отговорен представител трябва да работи по съвест, за да бъде с високо вдигната глава, призова той. Министърът каза, че за една операция органите на МВР работят дни наред, а мерки понякога се гледали през 2 часа.

Спомняте ли си трите съдийки, които освободиха килърите, на тях не им тежи въобще нищо, каза Цветанов и каза, че върху изпълнителната власт тежи всичко. Ние не се интересуваме от хонорарите, които получават адвокатите, но се надявам, че съдебните решения не се формират на база на парите, които са съсредоточени  у престъпния свят, добави той.

Цветанов попита къде са осъдените и виновните по случаите "Индиго", за падналата и убила човек къща на ул. "Алабин". Българите често забравяме,  а трябва да имаме по-активно гражданско общество и да се питаме това трябва ли да продължава. ГЕРБ носи цялата политическа отговорност и аз, заставайки пред вас, също я нося. Най-тежко на министъра му било при отвличанията. Чужденци и инвеститори тогава не идвали в страната, напомни той. Сега една година нямаме нито едно отвличане. Вече са готови обвинителните актове и може би през септември ще бъдат внесени. Съдът е този, който ще прецени, каза Цветанов.

Няма държава, изкоренила до основи престъпността като цяло, но в останалите демократични общества има притискане и вкарването й  в допустими граници.

Между обирите в Сеславци и в търговския център в София няма връзка. Извършителят от София е задържан, осведоми министърът.

В посока гарантиране на обществения ред също се работи. След края на магистралата до Карнобат има достатъчно полиция, каза Цветанов. Охраняват се и селскостопанските продукции, тази година няма инциденти, добави той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6079 |14.08.2010 Цветанов: Липса на съдебна воля възпрепятства разследването срещу "Килърите" . 56| 6083 |05.08.2010 Цв. Цветанов: "Всичко коз" измъкнаха 600 хил. под носа на съда . 49| 7844 |04.08.2010 Цв. Цветанов: Очаквайте ликвидиране на знакови лица . 9| 6054 |30.07.2010 Цветанов: Битите от полицаи в Кърджали не са си извадили медицинско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads