Реклама / Ads
3| 3226 |11.07.2021 НОВИНИ

Цветан Цветанов: Най-важното е да имаме силен парламент и умно управление, за държава с правила

.
Цветан Цветанов
Призовавам всички да бъдем човечни и да гласуваме за бъдещето на нашите деца, за една държава с правила. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов след като упражни правото си на глас в Хуманитарната гимназия във Велико Търново.

„Това, което се случва днес – изборите трябва да бъдат много по-честни от последния парламентарен избор, който направихме на 4 април. Вярвам, че правилата ще бъдат еднакви за всички и по този начин ще чуем реалния глас на българското общество и реалната представителност, която трябва да има в българския парламент“, заяви Цветанов.

 

Той пожела успех на всички и призова да бъдем по единни, защото проблемите, които има пред страната чакат сериозни политици с ясни политически послания и решения за бъдещето на България.

 

На въпрос каква ще бъде България след изборите, Цветанов изрази предположение, че ще се запази политическата конфронтация, но смята, че „Чрез конфронтация, няма бъдеще“. Бъдеще ще има, само когато се намерят важните и точни послания за политическите решения, които могат да обединят нацията“, категоричен е председателят на Републиканци за България.

 

„Днес ние се нуждаем от актуализация на бюджета, на българските пенсии, от реална подкрепа за малкия и среден бизнес. От подпомагане на всички областни сфери, в които имат достъп до финансови средства. Това може да стане само чрез актуализация на бюджета и прозрачност в управлението – към това трябва да се стремят всички и въвеждането на електронно управление, което ще даде възможност и за електронно гласуване на едни следващи избори след 4 години. Тогава няма да имаме тези проблеми с машините. Всеки ще има своята идентификация и ще може с личната си карта да гласува от всяка една точка на света“, каза водачът на 4 МИР- Велико Търново.

 

„Искам да призова всички да работим за тези политики, които могат да ни обединяват, а не тези които да ни разделят. Трябва да се направи всичко възможно поне в период от една година да няма избори, защото ние все още нямаме внесен План за възстановяване и устойчивост. Трябва да има стабилно правителство, с реален парламентарен контрол и да подготвим бюджета за 2022 г., това трябва да стане много бързо и ефективно, защото всички говорят за евентуална есенна Ковид вълна, заради която всички институции ще бъдат поставени пред нови предизвикателства“, допълни Цветанов.

 

„Затова трябва да се търси сплотеност за хоризонт поне от една година. Есента да има отново избори смятам, че това ще бъде много тежко за страната, но пролетта на 2022г., ако няма възможност да има политически консенсус по важни теми тогава съвсем резонно и нормално е да има демократични парламентарни избори. Но ако има 4-годишен управленски мандат смятам, че това ще бъде една гаранция за стабилност и просперитет на страната. Влизаме и в новия програмен финансов период и смятам, че тук много сме се забавили в своите процедури.

 

Най-важното е да имаме силен парламент и умно управление, само тогава ще можем да постигнем целите, които си е поставила всяка една партия за държава с правила“, каза още Цветан Цветанов.

 

Преди да упражни правото си на глас Цветанов и кандидати от листата на 4 МИР- Велико Търново запалиха свещ за здраве и благоденствие на всички българи и успех на каузите, които са в името на доброто в катедрален храм „Рождество Богородично“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3494 |09.06.2021 Павел Вълнев се отказа от партията на Цветанов . 15| 3159 |03.06.2021 Цветанов не вярва в подслушването на политици. Заговори за „частни структури, които подслушват определени лица“ . 5| 6941 |30.05.2021 Цветан Василев: КС уж постъпи правилно по „закона Пеевски“ за КТБ, но пак обслужи Борисов и компания . 6| 3549 |28.05.2021 Цветанов: Залагаме на сериозни хора, съпричастни към каузата за реална промяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads