Реклама / Ads
36| 4998 |14.01.2012 НОВИНИ

Цветанов: ГЕРБ води реална политика с резултати

.
Цветан Цветанов
През 2013 година ще направим всичко възможно да спечелим изборите. Това ще стане, защото ГЕРБ води реални политики и резултатите се виждат, което е най-важното за хората.Това каза в интервю за "Факторът Кошлуков" по ТВ 7 вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 

По случая със задържания шуменски прокурор той изясни, че не е имало някакъв екшън при ареста му. Просто полицаите се придвижваха малко по - бързо и затова хората са останали с подобно впечатление. Прокурорът е задържан с парите в колата си. МВР шефът  заяви още, че е било много важно той  да бъде хванат с подкупа, защото после може да се каже, че те са му подхвърлени или да бъде измислена друга версия.

 

Цветан Цветанов коментира случая с убийството на Мирослава. Самоубилият се Стойчо Стоев (Чочо) не е физическият убиец на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. "По неговите свидетелски показания, той всъщност реално не е физическият убиец на момичето, а разказваше през цялото време за неговия съучастник, т.нар. Марио, заяви Цветанов и добави, че денонощно се е работило по това отвличане.

 

Министърът поясни, че цяла нощ се е работило в Института по психология с Чочо и той към 05.00 часа си е признал. По думите му тогава вече полицаите са отишли на мястото, където е заровен трупа.

 

Цветанов разказа как точно се е стигнало до лицата, които са участвали в похищението и убийството на Мирослава.Вътрешният министър изказа своите съболезнования на семейството на момичето.

 

Вицепремиерът заяви, че в Института по психология към МВР работят изключително добри специалисти. Той потвърди, че и в България се работи по разкриването на едно убийство чрез профили.

 

Във връзка с палежите на коли, Цветанов заяви, че в 80% от случаите са задържани всички извършители. Важно е, че основният организатор на подготовката за покушенията Любо Къдравия остава в ареста, каза Цветанов по повод вчерашното решение на Софийски градски съд да освободи братята Горанови, задържани заедно с Любомир Илиев за подготвяни три убийства. За нас беше важно - да предотвратим извършването на подобни поръчкови убийства. Фактът, че съдът е оставил Любо Къдравия с постоянна мярка и това е втора такава мярка, означава, че има доказателства, каза Цветанов.

 

Вицепремиерът коментира в предаването и резултата от изминалите избори. "Успяхме, защото имаме структури, които работят. Спечелихме, но имаме вече много повече отговорности вече", каза той. Според Цветанов последните промени в структурите на ГЕРБ са в следствие от направен анализ от изборния резултат.

 

"Не всичко се решава в София. Има политици, които стоят изключително добре на местно ниво", заяви Цветан Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5867 |10.01.2012 Цв. Цветанов: Не вярвам на Я. Янев; не съм водил доверителни разговори с В. Сидеров! . 33| 5289 |28.12.2011 Цветанов: Не воюваме със САС, искаме ефективно правосъдие . 42| 7434 |21.12.2011 Цветанов: Има сигнали за корупция в управлението; разследват се . 29| 5175 |20.12.2011 Цветанов: Законът за конфискацията трябваше вече да е факт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads