Реклама / Ads
30| 5142 |12.11.2012 НОВИНИ

Цветанов: Марковска сама е отложила полагането на клетва

.
Цветан Цветанов
Венета Марковска е отложила полагането си на клетва и е сезирала прокуратурата, за да бъдат проверени всички сигнали. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването „Денят започва” на БНТ.
 

Информацията на Цветанов идва ден след като премиерът Бойко Борисов ”помоли” Марковска да се оттегли ”след като се създаде такъв огромен шум”.

От тук нататък всичко по случая Венета Марковска е въпрос на нейно лично решение, коментира Цветанов. В България има институции, които имат отношение, когато един човек се обърне към тях. Когато гражданите са се обръщали към МВР, ние винаги сме реагирали адекватно, каза Цветанов.

Имаме писмо, което е получено в министерството и се извършва проверка. Засега няма нещо, което да може да бъде обявено публично. Венета Марковска е зам.-председател на ВАС - обемът работа и компетентността й е много по-голяма и много повече вреди могат да настъпят след нейни решения, отколкото като конституционен съдия, каза още Цветанов.

Имаме достатъчно информация, която ни дава основание да имаме предположения за извършителите на атентата в Бургас, но към момента нямаме безспорни доказателства, които публично да могат да бъдат оповестени, коментира още министър Цветанов.

Никога не сме поставяли срокове, разследването на един терористичен акт не е лесно упражнение. Работим интензивно с нашите партньори, каза Цветанов. Имаме предположения от анализите, които сме направили, но не можем да ги оповестим, каза Цветанов. Той посочи, че отново лицето ще бъде пуснато за издирване във всички държави.

Запитан за оправдателната присъда на Марио Николов, той заяви, че си задават много въпроси - как в Германия Николов е осъден, а у нас е оправдан. "Необяснимо е как едно дело, което е от 2006 година в момента е на втора инстанция", запита той. Цветанов заяви, че Съдебната система е независима и всеки един коментар в тази посока му създава определени проблеми. "Това, което ние правим е да подобрим събирането на доказателства и също така увеличихме броя на дознателите", коментира още той.

Що се отнася до делото "Килърите" Цветан Цветанов заяви, че това е едно изключително сложно дело и дава нагледна представа как е изглеждала в страната ни симбиозата между организираната престъпност и хора, които са влияли да не бъдат закачани определени лица. Съответно тези лица са натрупали и завидни парични средства. "Тази група ще бъде разследвана по още три убийства сред което е и това на Юри Галев", коментира вицепремиерът. Надяваме се, че това, което е събрано като доказателства ще е достатъчно, за да има един обективен процес и присъда, която да съответства на извършените престъпления, коментира още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5749 |12.11.2012 Борисов: Молбата ми е Марковска да се оттегли . 108| 7168 |10.11.2012 Иван Костов: Скандалът с Марковска е финална атака срещу ГЕРБ . 9| 5430 |10.11.2012 Бойко Найденов: Ако бях на мястото на Марковска, бих се замислил . 18| 5647 |08.11.2012 Марковска ще разследва доноса срещу нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads