Реклама / Ads
0| 6409 |23.07.2015 НОВИНИ

Цветанов: Няма вариант Б, ако РБ не променят позицията си

.
Цветан Цветанов
Не смятам, че план Б за реформата, е написан от ДПС, заяви по НТВ Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ. В началото реформата беше още по-радикална, но за нея нямаше да намерим подкрепа. Постигнахме като консенсус между ГЕРБ, РБ, ПФ, АБВ и част от депутатите на БДЦ внесохме промените, но видяхме, че 160-те гласа не са толкова стабилни.
 
Вчерашната позиция на премиера беше ясна - ако РБ не се присъедини към този проект, няма да се стигне до 180-те подписа, за да се стигне до този втори вариант. От заседанието на Председателския съвет видяхме, че БСП и РБ не подкрепят законопроекта. Чисто аритметично те правят 62 гласа, остават 178 гласа. Вчера следобед разбрахме становището на РБ и ще спрем спекулациите, че едва ли не има уговорка между ГЕРБ и ДПС. На първо място трябва да има ефективност в това, което приемаме в НС. Ако няма политически консенсус при 8 ПГ, трябва да търсим взаимни отстъпки.

Днес има извънреден Председателски съвет, ще се обсъждат вариантите, ако РБ са с окончателна позиция, няма да се стигне до вариант Б, а ще останем на вариант А и ще видим колко гласа ще събере, обясни Цветанов.

Постигат се някои основни цели и в план Б, каза Цветанов. Но няма да вървим към вариант Б, ако реформаторите не искат, ще има отлагане от нови 3 месеца очевидно, каза той. Всеки има своя принципна позиция, а ГЕРБ търси консенсус. Не мога да кажа кой създава проблем за съдебната реформа, каза той.

Темата за извънредни парламентарни избори 2 в 1 не е актуална към настоящия момент; това не е възможно и технологично, няма и ситуация, която да ги провокира. Премиерът е склонен да разговаря с всеки и достатъчно търпелив да чуе всякакви становища, дори и непродуктивни, каза още Цветанов. Има различия между РБ и ГЕРБ, но се обединяваме около общите интереси на държавата и стабилното управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5201 |21.07.2015 Б. Миланов: Над 250 000 българи нямат нито един зъб в устата си . 0| 7953 |18.07.2015 Дядо Христо: Една стотинка няма да дам на митничарите-мошеници, дето ми взеха ракията . 0| 4842 |18.07.2015 Цветанов: Промените в Конституцията ще влязат в НС идната седмица . 0| 6138 |17.07.2015 Горанов увери: Гарантирано е, че гръцката криза няма да ни засегне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads