Реклама / Ads
17| 9237 |03.04.2019 НОВИНИ

Цветанов и Нунев - новите „Миладин и Костадин“

.
Пламен Нунев винаги гледа с богопочитание Цветан Цветанов
Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев наследява от Цветан Цветанов шефското място във вътрешната комисия на парламента. Хората, които ги познават по- отблизо изобщо не са изненадани по една единствена причина. А тя е, че през последните години двамата са като скачени съдове, като „дупе и гащи“, като „Миладин и Костадин“-сиреч неразделни. Където единият, там и другият.
 

Затова и съвсем очаквано няма да има промяна в работата на въпросната комисия, защото индиректно тя отново ще бъде в ръцете на Цветанов. Досега Нунев като редови член, не е демонстрирал завидна активност в комисията. Но е придобил умението от разстояние да следи всяко действие на шефа си и да реагира на мига, щом разчете знаците на тялото му.  Нунев често гледа Цветанов с обожание и това е запечатано на много снимки.  За да се стигне до тази хармония, двамата със сигурност са изяли кило сол. Цветанов и Нунев са неразделни и извън парламента. Рамо до рамо посрещат предизвикателствата по време на молитвените закуски в САЩ, скъпарските круизи край Маями и етнофестивалите в Жеравна. Заедно позират на снимки както с маркови костюми, така и с народни носии. На много места са придружени от половинките си. Често компания им прави бившата зам.-министърка на спорта Ваня Колева, паднала наскоро като кръстника си Цецо в капана на „апартаментгейт“. Съпругът на Колева също е в колектива.


В първата си медийна изява като председател на вътрешната комисия Пламен Нунев се „направи на глух“ за въпросите, свързани с апартамента на Цецо, както и за имотните скандали около шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Като истински войн за сигурност и справедливост измънка под носа си: „Ако има такива заявени сигнали…Не мога да кажа към момента“. Съвсем очаквано направи завой и влезе в клишето: „Важните за мен проблеми са миграционната политика, противодействието на организираната престъпност, тероризма, както и противодействие на битовата и конвенционалната престъпност“. Явно, че проблемът с корупцията по високите етажи на властта, заради която България влиза в негативните доклади на Европа и САЩ, Нунев ще го остави за някой друг път.


Нунев е бивш полицай от Русе. Проблемите на ченгетата, обаче са му далечни. При последните протести на ченгетата за по-добро заплащане в София, екип на Фрог видя как Нунев, подмина стачкуващите на прибежки. Изниза се без дори да обели и дума с бившите си колеги.


В началото на годината стана ясно, че бившият социален министър Емилия Масларова осъди България пред Европейски съд по правата на човека заради коментари, направени от говорителя на тогавашния главен прокурор Борис Велчев и депутата от ГЕРБ Пламен Нунев. Заради тях държавата трябва да плати на Масларова 5000 евро за нарушаване на презумпцията за невиновност и 3000 евро разходи по делото. Разбра се, че Държавата, сиреч всички ние ще плащаме заради следното изказване на Пламен Нунев:


"Там ние (парламентарната комисия) сме фиксирали и служебните нарушения, които са извършени от бившата министърка Емилия Масларова. Знаем, че има образувано наказателно производство за присвояване на държавни пари в размер на около 11 млн. лв. Изводът, който може да се направи, е, че този случай е един типичен пример на корупционно поведение чрез нарушаване на Закона за обществените поръчки от висш представител на изпълнителната власт, от министъра", казва Нунев в интервю за вестник на Делян Пеевски. Според съда в Страсбург този коментар представлява грубо нарушение на презумпцията за невиновност.


Като бял ден е ясно, че смяната на Цветан Цветанов с Пламен Нунев няма да промени работата на вътрешната комисия в парламента. Както и досега, тя ще продължи формално да изпълнява задълженията си, като от време на време ще вика шефа на МВР или негови подчинени, за да им задават „удобни“ въпроси. Не чакайте от Нунев да извади наяве горещите картофи на МВР, нито пък да направи усилие, за да разбута проблемите в системата. Няма да го видите нито за миг гневен заради блатото, в което сме подгизнали. В негов стил е да ви се усмихва и да ви се кълне, че всичко си ни е наред.



Бел. ред. „Миладин и Костадин“ е известно сатирично предаване на БНР през 60-те години на миналия век. Рожба е на т. нар. „Селска редакция“. В него са отразявани недъзи и слабости на обществото, наречени “грешки на растежа”. Заради нарастващата му популярност ЦК на БКП спира предаването.

 

Екип на Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4044 |03.04.2019 Пламен Нунев вече е шеф на Вътрешната комисия, а Валентин Радев негов заместник . 3| 3824 |03.04.2019 Станислав Стоянов положи клетва за мястото на Цветанов . 7| 5128 |03.04.2019 Антон Кутев: Цветанов дължи на държавата пари от присъди в Страсбург . 0| 4355 |31.03.2019 Новите изисквания за касовите апарати влизат в сила от утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads