Реклама / Ads
8| 5123 |16.08.2017 НОВИНИ

Нинова стресна ГЕРБ със сезирането на австрийската прокуратура

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Нинова стресна ГЕРБ с намерението си да сезира австрийската прокуратура за Цанков камък. Като ответна реакция те организираха набързо пресконференция, на която Цветан Цветанов, Десислава Атанасова и Даниел Кирилов я заляха с хиляди критики.
 

Със злостна забележка към Корнелия Нинова Десислава Атанасова откри днешната пресконференция, посветена на „Цанков камък” и новият антикорупционен орган.

 

„Постове във Фейсбук не пускаме. Ние даваме пресконференции“, отсече тя.

 

„Ако г-жа Нинова иска да заведе дела срещу премиера и представители на ГЕРБ, препоръчвам й да заведе дела и срещу още няколко човека – Леонид Решетников, Румен Петков и Георги Гергов“, заяви Десислава Атанасова.

 

На пресконференцията Цветан Цветанов критикува предложенията на БСП за изграждането на единен антикорпуцонен орган. „Конституцията не позволява президентът да ръководи такъв орган. Трябва да бъдат зачетени предложенията на БСП и от най-интересните идеи да се изгради този орган”, каза снизходително Цветанов.

 

Той упрекна Нинова, че ще сезира австрийската прокураттура за „Цанков камък: „Нито веднъж Борисов не е обвинил австрийското правителство. Писмото на Нинова няма да има международен отзвук. Не прави чест на Нинова и президента да се обръщат към прокуратурата във Виена”.

 

Атанасова потърси персонална отговорност на Нинова за изграждането на Цанков камък: „През 2005-2007 г. Нинова е член на правителството, по чието време се строи съоръжението”.

 

Румен Овчаров е бил началник на Нинова и след като кръсти един от тунелите на името на дъщеря си, това не е ли екипна работа?!, подкрепи Даниел Кирилов съпартийката си.

 

Не сме длъжни да посочим имената, които са виновни за проблемите с „Цанков камък”. Не можем да персонифицираме хората. Това ще го направи прокуратурата. Нямаме експертизи, те трябва да се направят. Трябва да се направят поне 2-3 такива”, допълни Кирилов.

 

Типично като коалиционен партньор Цветанов защити действията на Валери Сименов по морето: "Вчера хората се разделиха на две – едни одобряват шума, други – не. Хората, които са си платили пакети за Слънчев бряг, искат тишина. Трябва да променим профила на туристите в България”.  

 

Той също се включи в атаката срещу Нинова: „Сравненията на Делян Добрев с Антон Генов са несъстоятелни. Добрев защити интересите на страната ни, тъй като спря АЕЦ "Белене", стартиран от БСП, затова не може да се сравнява с Антон Генов”.

 

Попитан как би коментирал прилагането на закона Магнитски в случая с Цветан Василев, Цветанов заяви: "Не бих коментирал публикации в медиите.  Всеки има правото да се защитива и да предприеме съответните мерки в тази посока. След като приключи делото за фалита на КТБ, мога да коментирам”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3906 |15.08.2017 ГЕРБ гони свой общински съветник, хванат в бракониерство . 6| 13708 |15.08.2017 Николай Цонев: Смешниците от ГЕРБ пак си вкараха автогол . 6| 10095 |15.08.2017 Тези поръчки на ГЕРБ плачат за разследване. Кога? . 8| 4400 |14.08.2017 ГЕРБ даде ”Цанков камък” на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads