Реклама / Ads
1| 3999 |28.10.2015 НОВИНИ

Цветанов участва в Интерпарламентарен форум по проблемите на разузнаването и сигурността във Вашингтон

.
Цветан Цветанов
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е на тридневно посещение във Вашингтон по покана на американския Конгрес.
 

Посещението е във връзка с участието на Цветанов в Интерпарламентарен форум по проблемите на разузнаването и сигурността, който се провежда в столицата на САЩ от 27 до 29 октомври 2015 г. Във форума участват още председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения Димитър Лазаров (ГЕРБ) и председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов (РБ).

 

През първия ден от форума изказвания направиха конгресмени от Републиканската и Демократическата партия на Съединените щати, имащи отношение към въпросите на сигурността, разузнаването и отбраната. В своите приветствени слова конгресмените Гудлейт (председател на Юридическата комисия в Конгреса) и Питънджър (Бюджетна комисия) говориха за предизвикателствата пред съвременните демократични общества, за необходимостта от утвърждаване на демократичните принципи и задълбочаване на евроатлантическото сътрудничество.

 

В рамките на пленарния ден в ключова реч за съвременните предизвикателства пред трансатлантическото сътрудничество говори и бившият секретар по вътрешната сигурност на САЩ (2005 - 2009 г.) Майкъл Чертоф. Според него, в днешно време светът се е изправил пред глобални предизвикателства - религиозен тероризъм и идеологически радикализъм, трансгранична миграция между цели райони в планетарен мащаб, все по-глобална организирана престъпност. Противодействието на тези всеобхватни заплахи е възможно единствено чрез обединяване на усилията на демократичните общества по света.

 

Утре форумът продължава с изказвания и дискусии по въпроси на противодействието на тероризма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5026 |26.10.2015 Цветанов: Борисов заръча от Брюксел да уважаваме опозицията . 1| 3817 |25.10.2015 Лукарски: Нормално е Цветанов да се изкаже емоционално . 17| 4617 |25.10.2015 Цветанов: РБ да се извинят, БСП получиха пълен крах . 12| 4208 |23.10.2015 Кънев: На местните структури им се иска Борисов да им е кандидат, пък той е Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads