Реклама / Ads
72| 7330 |07.02.2014 НОВИНИ

Цветанов на закуска с Обама

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Във Вашингтон се състоя Националната молитвена закуска, организирана от президента на САЩ Барак Обама, на 6 февруари, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. В нея участие взеха Първата дама Мишел Обама, вицепрезидентът Джо Байдън, конгресмени и сенатори, политици, общественици и религиозни дейци от цял свят.
 

Единствените български политици, които бяха поканени и които взеха участие в закуската с президента Обама бяха заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Пламен Нунев.

По време на своето приветствено слово към участниците президентът Барак Обама подчерта важността от спазването на религиозните свободи на гражданите - не само в Америка, но и в целия свят. "Историята показва, че държави, които пазят и подкрепят правата на своите граждани, в това число и религиозните свободи, дефинитивно са по-справедливи, по-миролюбиви и по-успешни. И обратното - държави, които не спазват правата и не гарантират свободите на своите граждани се сблъскват с горчивите плодове на нестабилността, насилието и екстремизма".

В продължение на своята реч президентът Обама благослови усилията на всички, които се стремят да установят мир в конфликтните точки на планетата - в Близкия Изток, в Северна Корея и на други места по света.

По време на закуската изказвания по въпросите на религиозната търпимост и духовното израстване произнесоха и директорът на американската Агенция за международна помощ (USAID) американецът от индийски произход Раджив Шах и Бетани Хамилтън - 26 годишна американка, бивша многообещаваща сърфистка, която на 13-годишна възраст е ранена от акула, в резултат на което й е ампутирана едната ръка. Днес Бетани Хамилтън е лице на множество програми за позитивно отношение към хората в неравностойно положение.

По време на цялото мероприятие беше водена оживена дискусия по въпросите на човешкото равноправие, религиозна и идеологическа толерантност, взаимопомощ и подкрепа по всякакви въпроси. Традицията американските президенти да участват в Националната молитвена закуска бележи началото си през 1953 година, когато в закуската за първи път участва президентът Дуайт Айзенхауер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5189 |06.02.2014 Цацаров: Практиката за прилагане на СРС е по-позната на Цветанов, отколкото на мен . 102| 5361 |03.02.2014 Прокуратурата внесе в съда обвинението срещу Цветанов . 38| 5770 |31.01.2014 Борисов: Подслушването на Цветанов е международен скандал . 22| 5819 |31.01.2014 Цветанов не си спомни защо му се е карал Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads