Реклама / Ads
28| 5309 |30.01.2014 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: 700 полицейски акции при Цветанов са без основание

.
За 700 полицейски акции по време на Цветанов е нямало основание, а за 200 от тях няма и документи.Сега ще сформирам работна група да прегледа действащата нормативна база и това повече да не случва,каза по bTV вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 

И сега не знам дали бившият вътрешен министър е подслушван. Въпреки заявленията на адвоката му не съм проверил дали е подслушван Цветанов. Ако е имало такова нещо, то е по закона.

Прилагането на СРС трябва да е според закона. Второ - информацията трябва да се използва за разкриване на престъпления. И трето - да няма до нея регламентиран достъп. Това според вътрешният министър са условията, които трябва да се спазват при работа със специални разузнавателни средства. Според него не може да се използва подслушване за разкриване на престъпления за подслушване на полотици.

Ако има сериозни сигнали трябва да се разследват и паралелни структури, които се занимават с подслушвания. Но аз не разбрах имало ли е среща или не, имало ли е разговор, подслушван ли е разговора, реални ли са есемесите. Така Йовчев коментира прословутите разговори на Борисов и Петков и SMS-те на Люба Кулезич.

Имам съмнения, че тежките критики по отношение на бежанците пръст има Цветанов, посочи той.

Подслушването за Мишо Бирата не бе от ДАНС.Имам съмнения, че записът е изнесен от МВР. Служител, който неправомерно е копирал информацията и е бил уволнен дисциплинарно, коментира той. И допълни, че бившият вътрешен министър Цветанов трябва да понесе политическата вина за това. В случая е ясно - че има незаконно подслушване и нерегламентиран достъп до информацията. Ако е спазен закона, този запис би трябвало да е унищожен, каза още той.

Аз не съм убеден, че това е тефтерче е на цар Киро.Не знаем дали е автентично.Съмнителен е начина , по който се действа с тефтерчето. По полунелегален начин е изпратен на бариерата на ГДБОП. Това каза Йовчев по тема с прословутото тефтерче.

Убеден съм, че е правилно отиването на ГДБОП в ДАНС. За това говорят резултатите, постигнати с по-малко състав, каза още вътрешният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5471 |24.01.2014 Чуколов атакува Цветлин Йовчев . 77| 5403 |23.12.2013 Цв. Йовчев: Битовата престъпност е огромен проблем . 92| 5417 |21.12.2013 Йовчев: Трябва да се знае кой стои зад протестите . 25| 5452 |20.12.2013 Цв. Йовчев: Не се подавам на натиск, камо ли политически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads