Реклама / Ads
16| 5793 |20.11.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: Подготвяме чартърни полети за бежанците

.
Изборите не са панацея, не са изход от сегашната ситуация. Има опит за насочване на обществената енергия към грешна цел. Възможно е да има ниски нива на доверие в правителството, но чак чудовищни не са. Нека да си дадем сметка в какви условия работи това правителство. От третия ден на управлението ни започнаха протестите, припомни в „Лице в лице” вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 

Особено много компромати се разпространяват в момента, коментира Йовчев. В такава ситуация няма как да изглеждаме и пред Европа и пред света по различен начин. Много от нещата не са истина, но той не пожела да посочи пример за подобна компроматна клевета.

Министърът обсъди темата и за бежанската криза. За справянето с нея ще помогне изграждането на временно техническо съоръжение тип стена, което ще намали потокът от имигранти, посочи той.

 

„Работим с други държави, които са в същата ситуация като нашата. Темпът ни в момента е около 80 бежанци на месец да напуснат страната ни. Над 3600 чужденци за октомври са влезли у нас. Трябва да изравним броя на влезли и излезли. Подготвяме чартърни полети за бежанците. Настояваме да се работи по изграждането на единна европейска система за имигрантите. Използваме и международен опит и наш да се отсеят хората, които могат да бъдат определени като терористи. Десетки хора са рискови и са извън страната”, твърди Йовчев.

 

Той е категоричен, че за момента няма опасност да се повтори атентата от Сарафово. „Глупаво е да се помисли, че няма никакъв риск за второ „Сарафово”. Но в момента няма такъв. Не можем обаче да кажем дали има реална заплаха в близко време, подчерта вътрешният министър.

 

Той обори обвиненията на бивши вътрешни министри, че не знае колко бежанци са на квартира. Цифра обаче не посочи.

 

Водещите на предаването подхванаха темата за Христо Бисеров. Йовчев отрече да знае нещо по казуса. „Не мисля, че съм човек, който трябваше да знае нещо за него. Докато бях шеф на ДАНС, не е имало сигнали срещу него”.

 

Министърът не смята, че е излишна концентрацията на полицейска сила по време на протестите. „Нека това да ми е грешката, че сме извадили повече полицаи отколкото е необходимо. Но не считам, че това е неправилно”, заяви той и отрече негови служители да са ходили да проверяват по домовете протестиращи в 6 часа сутринта. Йовчев обърна внимание, че 23-ма от тях са с досие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5371 |20.11.2013 Цветлин Йовчев отличи спонтанни и мотивирани протестиращи . 53| 5510 |17.11.2013 Цв. Йовчев: Кризата ще се разреши от само себе си . 16| 6081 |09.11.2013 Йовчев: Оперативната работа в МВР куца . 24| 5069 |08.11.2013 Йовчев: Не знам дали Бисеров е напуснал България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads