Реклама / Ads
9| 5527 |05.07.2013 НОВИНИ

Цветлин Йовчев: Сваляме драстично подслушванията

.
Цветлин Йовчев
Над 90 млн лв не достигат на МВР. Искат се от бюджета, но срещу реформи през следващите 1-2 години, обясни министърът и обеща структурни реформи в системата.
 

Трябва да се преструктурира вътрешно МВР, количеството на служителите ще спадне, но ще се увеличат хората, ангажирани с противодействие на престъпността, заяви по БНТ министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Това нямало да доведе до резки сътресения в системата; преразпределението на ресурсите щяло да е постепенно, обясни той.

Средствата, които се отпускат на МВР, трябва да бъдат пари срещу реформи, като в следващите бюджети се направи икономия. Вече били преструктурирани разходите, очаквали се над 10 млн лв икономии от съкращаване на средства и освобождаване на ресурс.  

Всеки един министър трябва да е с ясна визия какво трябва да се направи в МВР. Всеки един ден знам какмо трябва да направя и ще работя стъпка по стъпка. Надявам се, че ще успеем да довършим започнатото, или ако не ние, следващия министър, добави той.

Г- Сидеров ми поиска няколко пъти оставката, изслушах го, но аз мисля, че колегите перфектно си вършат работата, заяви още Йовчев, но не пожела да коментира хипотеза дали ако Сидеров не беше депутат, би имал достатъчно основания да го задържи. Гражданското общество е за това, да може да заявява отношението си към властта, смята Йовчев.

Темпото на подслушване вече е свалено; ще го свалим драстично и нататък, обеща министърът. За всяко едно от подслушванията се спазва законът, то се прави по надлежния ред, подчерта Йовчев и изреди процедурата. Редът се спазва, увери той. Този, който е заявил използване на СРС, ще получава резултатите по-бързо и в по-пълен обем, но контролът ще определя приоритетните цели и разработките ще бъдат насочени тъкмо натам, каза още Йовчев.

Давам доверие на всеки на кредит, но установя ли нарушения и нелоялност към закона и системата, няма да се поколебая да го освободя, осведоми министърът и добави, че не търси персонална лоялност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6043 |04.07.2013 Цветлин Йовчев: Правим нов закон за МВР . 22| 6433 |03.07.2013 Цветлин Йовчев: Състоянието в МВР е по-лошо, околкото очаквах . 31| 5768 |28.06.2013 Цветлин Йовчев: Нищо няма да ме спре, всяко нарушение ще бъде санкционирано . 23| 5397 |27.06.2013 Цветлин Йовчев: Издирваме нарушителите на обществения ред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads