Реклама / Ads
12| 5253 |31.01.2014 НОВИНИ

Йовчев: При използването на СРС-та законът се спазва

.
Цветлин Йовчев
В момента имаме всички гаранции, че при използването на СРС-та, законът се спазва, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в НС по оплакванията на опозицията, че е подслушвана.
 

По какъв начин по-точно се случва това, не мога да си го представя, каза Йовчев на въпрос за твърденията на Цветан Цветанов, че е бил подслушван. Не знам дали е подслушван Цветанов, но ако това, което казва, е вярно, разбирам, че той е подслушван законно и, ако той е подслушван законно от прокуратурата, то по никакъв начин изпълнителна или законодателна власт няма достъп до тази информация. При СРС-та, освен, че трябва да са налице всички изисквания, важно е и информацията, която се придобива от тях, да бъде използвана само и единствено за противодействия на престъпността и за разследване на престъпления, за нищо друго. Трябва да се гарантира, че няма да има нерегламентиран достъп до такава информация. Не виждам по какъв начин, който и да било може да се оплаква и не виждам как, който и да било може да се поставя над закона, каза Йовчев.

Като министър на вътрешните работи, от август миналата година не знам кой се подслушва, заяви още министърът на вътрешните работи и добави, че не е виждал искания за използване на Специални разузнавателни средства, нито е чел резултати от прилагането им. За в бъдеще смятам да е също така, добави той. „Не мога да кажа дали Цветанов е подслушван, не е моя работа, но съм убеден, че ако е подслушван, то е направено по законен начин и с информацията, която е придобита е използвана само за целите, които са посочени в СРС-тата, каза Йовчев. 

Няма информация и при МВР не са изготвени искания и не се прилагат СРС-та, по отношение на каквито и да е политически лидери в момента. Създадени са всички гаранции да не се изнася информация. Предприели сме мерки в МВР и ДАТО и те бяха обявени още докато ДАТО не беше самостоятелна структура, каза Йовчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5309 |30.01.2014 Цветлин Йовчев: 700 полицейски акции при Цветанов са без основание . 4| 5145 |25.01.2014 Вицепрезидентът предлага КСНС заради СРС-тата . 16| 6588 |24.01.2014 М. Менков пред Фрог: Нарочно не са питали Калин Георгиев за СРС-тата на Цветанов . 13| 4875 |22.01.2014 М. Попова: Незаконното използване на СРС-та е пошлост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads