Реклама / Ads
7| 4601 |22.12.2021 НОВИНИ

Тупурдия в парламента заради цената на тока и зеления сертификат

.
Източник: БГНЕС
Поредна тупурдия в парламента. Цената на тока и зеленият сертификат скараха депутатите в Народното събрание. До скандал се стигна и по въпроса да има или не временна комисия за проверка на машинния вот. Денят започна с две искания на ГЕРБ - отмяна на зеления сертификат за всички, щом не важи за властта и компенсация за цената на тока.
 

„В 17 ч. токът ще струва 1064 лв. Предлагам да включите в дневния ред проекта на решение, който аз и мои колеги внесохме, защото считам, че това е най-важната тема, която трябва да разгледа НС през тази седмица“, каза Делян Добрев от ГЕРБ.

 

„Двете теми, които се поставят на НС от нашата парламентарна група, не са някакви законодателни инициативи, които могат да търпят отлагане напред във времето“, добави на свой ред съпартийката му Десислав Атанасова.

 

Председателят на Народното събрание Никола Манчев съобщи, че предложението няма да бъде поставено на гласуване.

 

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ на свой ред заяви: „Предложението на ГЕРБ за зеления сертификат има логика да бъде обсъдено, защото в обществото е чувствителна тази тема – като оголен нерв за хората в страната.“

 

И от „Възраждане“ се включиха във врявата, след като точките не влязоха в дневния ред.  

„През вратата на Народното събрание, заедно с народните представители от „Възраждане“, ще влязат още хиляди българи. Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция“, заплаши за пореден път Костадин Костадинов.

 

„Това, което прозвуча в декларацията на „Възраждане“, в края на тази декларация съдържаше директен призив за насилие, нахлуване в Народното събрание, натиск върху народните представители. Смятам, че това е недопустимо“, заяви Кристиан Вигенин от БСП.

 

Вместо тока и сертификата, депутатите ще решат дали комисия да проверява машинното гласуване и мерките за борба с коронавируса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3895 |22.12.2021 Елитни сили на НАТО в бойна готовност заради руски войски по границата с Украйна . 12| 5102 |22.12.2021 Прокуратурата влезе в БДЖ заради злоупотреби за над 130 милиона . 9| 3374 |22.12.2021 Санкции за България от Съда на Европейския съюз заради мръсния въздух . 2| 3274 |21.12.2021 Заради високите цени на тока: Предлагат компенсации за над 1,5 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads